Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Θέμα Prismasport. gr: Ποιες ομάδες σβήστηκαν από τον χάρτη των τοπικών πρωταθλημάτων!

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 17:01 Γράφτηκε από την

Της Κατερίνας Σγουρού

Ούτε μια ούτε δύο, αλλά πάνω από σαράντα ομάδες δεν υπάρχουν πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη των τοπικών πρωταθλημάτων, γεγονός που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Ανάμεσα τους και σωματεία που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, όπως ο Αστέρας Μυρτιάς (βασική φώτο), η Δόξα Γαλιάς, η Ανάληψη  και ο Δαίδαλος. 

Στις εποχές της κρίσης πολλά σωματεία δεν άντεξαν και διαλύθηκαν, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έλλειψη δυναμικού στην περιοχή τους, έτσι ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους βάσεις.

doxa galias irodotos 7 Custom

Φώτο Αρχείου: Δόξα Γαλιάς

Το άσχημο αυτό φαινόμενο, έχουν καταφέρει να καλύψουν άλλα σωματεία, τα οποία μέσω των Ακαδημιών έχουν ιδρύσει ομάδες με νέα παιδιά, όπως ο Γιούχτας, ο ΠΟΑ, ο Ηρόδοτος, ο Εργοτέλης, ο Αλμυρός, η Μινωική και οι Μοίρες. Παράλληλα υπάρχουν και οι τολμηροί που ορμώμενοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο δημιούργησαν νέες ομάδες, όπως στο Άλογο Μαλεβιζίου και στον Θρίαμβο Αναλήψεως, ενώ επαναδραστηριοποιήθηκε και ο ΟΦΑΜ. Επίσης κάποιες ομάδες ακολούθησαν τον δρόμο της συγχώνευσης, όπως η Αυγενική με την Παλιανή, η Δόξα Μασταμπά με το Λίντο και η Φαιστός με την Πυργιώτισσα. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε και την συμβολή των Ακαδημιών του Αθλόπολις και του Λίντο.

Ας δούμε ποιες ομάδες χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου:

Άρης Γουρνών, Δαίδαλος, Μινώταυρος, ΠΑΝΟΜ 2000, Πηγαϊδάκια, Χαραυγή, Αστέρας Μυρτιάς, Αρκαδία, Ατρόμητος Επισκοπής, Γοργολαΐνι , Νέοι Μοχού, Πυργού, Ρόκα, Γωνιές, Ολυμπιακός Μαλεβιζίου, Φόδελε, Ανάληψη Χερσονήσου, Δόξα Γαλιάς, Ηρακλής Ηρακλείου, Κόρακας, Πιτσίδια, Διαγόρας, Δεμάτι, Αναγέννηση Δυτικών Προαστίων, Κορφές, Μονοφάτσι, Νέοι Ρούβα, Πετροκεφάλι, Ποταμιές, Άγιος Βασίλειος, Κεραυνός Παρτίρων, ΑΕΔΑ, Ανδρογέας, Αχλάδα, Κεραυνός Πενταμοδίου, Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου, Σκινιάς, Χάνδακας, ΟΦΗ ’94, Καμηλάρι, Αναγέννηση Μεσαράς, Μάραθος, Ολυμπιακός Ηρακλείου, ΠΟΑ Λιγόρτυνου, Θύελλα Χρυσοπηγής, Άρης Πατελών, Φωστήρας, Γρανίτης. 

...Ο Πατούχας ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ ΕΠΣΗ, ωστόσο οι άνθρωποι του σωματείου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια προσωρινή παύση και ότι θα επανέλθουν στο μέλλον. 

Παίζουμε ρόλο και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)