Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Κ. Καζανάκης: "Ο ΟΦΗ δεν είναι ομάδα των 300 και 500 εισιτηρίων" (Video)

Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 18:17 Γράφτηκε από

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ» του Crete2day, ο ιστορικός παράγοντας του ΟΦΗ, Κώστας Καζανάκης που επέστρεψε παραγοντικά στο προσκήνιο με την εκλογή του στο Δ.Σ του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την «αναζωογόνηση» του σωματείου.

Ο κ. Καζανάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας, κάτι που όπως τόνισε έχει να κάνει με την διόρθωση των λαθών που έχουν κάνει τα στελέχη της ΠΑΕ τα οποία συμβούλεψε να προσέξουν ως «κόρη οφθαλμού» τον κ. Μπούση, και να «σεβαστούν» τα χρήματα του.

Μαζί του ο Κώστας Ζερβάκης ο οποίος επίσης εξελέγη στο Δ. Σ. και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το γήπεδο στο «Καρφούρ» προς όφελος των Ακαδημιών ποδοσφαίρου.

 • Γιατί αποφασίσατε να εκτεθείτε ξανά;

Καζανάκης: «Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που εκλέχτηκα για πρώτη φορά στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Θεώρησα ότι μπορώ να βοηθήσω. Το 1975 είχα εκλεγεί για πρώτη φορά με τη διοίκηση του Μύρου Μαθιουδάκη. Υπηρέτησα τον ΟΦΗ πιστά από όποιο πόστο κι αν βρισκόμουν. Ήμουν συνεχώς «στρατιώτης», για αυτήν την ομάδα. Όπου με χρειάστηκε, κι ότι χρειάστηκε το έδωσα. Σήμερα είναι μια μέρα συγκίνησης γιατί ψηφίστηκα από τα παιδιά μου, που μπήκαν και αυτά στον ίδιο δρόμο.

Προσπάθησα και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να βοηθάω τα νέα παιδιά, και να πάει ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει.

Θα είμαστε κοντά σε όλες τις καταστάσεις. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Όσοι εξελέγησαν, ακόμα και αυτοί που δεν τα κατάφεραν θα αποτελέσουν ένα «πυρήνα» για το μεγαλείο του ΟΦΗ.

Ο Ερασιτέχνης έχει πολλά τμήματα που πρωταγωνιστούν στα ελληνικά πρωταθλήματα, και έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τα παιδιά να μείνουν στον αθλητισμό, και να αγαπήσουν αυτό που κάνουν.

Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον ΟΦΗ. Το αξίζει. Πάντα είχε σωστούς ανθρώπους που τον υπηρετούσαν, και εύχομαι το ίδιο να κάνουν και τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην ΠΑΕ, και να μην την πληγώσουν»

 • Ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία;

Ζερβάκης: «Θα το ονομάσω μια καινούρια αρχή, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε προσέλευση πολλών νέων μελών στο σωματείο.

Η νέα Διοίκηση θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της, να φέρει νέα μέλη στον Ερασιτέχνη. Πρέπει να το καταφέρουμε αυτό γιατί ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αν δεν γίνει μέσα από τον Ερασιτέχνη που έχει τόσα τμήματα θα είναι δύσκολο να γίνει στη συνέχεια.

Αυτή η διοίκηση θεωρώ ότι παίρνει την «πάσα» από τον κόσμο για να αλλάξει αυτό το πράγμα.

Ο ΟΦΗ χωρίς τον κόσμο του δεν είναι τίποτα, ενώ με τον κόσμο του μπορεί τα πάντα. Θυμηθείτε το παιχνίδι με το Λεβαδειακό».

 • Είστε ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου;

Καζανάκης: «Έγινε μια αρχή. Ο κόσμος θα μπορούσε να ήταν περισσότερος. Η επόμενη μέρα θα είναι μέρα δουλειάς. Δεν μπορεί να ψηφίζουν μόνο 100 – 120 άτομα. Το σωματείο θα έπρεπε να έχει το λιγότερο 300 - 400 μέλη.

Αυτή θα είναι η προτεραιότητα μας. Να εγγράψουμε νέα μέλη, με όρεξη για να προσφέρουν. Από εκεί ξεκινάει η επόμενη μέρα της διοίκησης μας.

Ο ΟΦΗ είναι ένα μεγάλο «φυτώριο», και πρέπει να μεγαλώσει σε μέλη.

Να αγαπηθεί από τον κόσμο. Να έρθει κοντά. Υπάρχουν πολλά τμήματα που πάνε πολύ καλά. Πρέπει όλοι μαζί να τα αγκαλιάσουμε και να προσφέρουμε περισσότερα σε όλα.

Δεν κατηγορώ καμία διοίκηση. Πιστεύω ότι είναι μια αρχή για να βοηθήσουμε το σωματείο να βρει την εικόνα που του ανήκει. Ο ΟΦΗ θέλει περισσότερη προσφορά από όλους μας. Για αυτό μπήκαμε στη διοίκηση. Για να προσφέρουμε.

Το πρώτο μας μέλημα λοιπόν θα είναι να εγγράψουμε νέα μέλη. Όχι τόσο για το οικονομικό αντίτιμο, όσο για να αγαπήσουν αυτή η ομάδα, καθώς ο ΟΦΗ έχει προσφέρει τα πάντα στο νησί.

Η Κρήτη έχει ανάγκη τον ΟΦΗ, και εμείς πρέπει να τον κάνουμε πιο μεγάλο»

 • Στις εκλογές του Ερασιτέχνη έγινε ένα κάλεσμα ενότητας. Υπήρχαν φήμες που παρέπεμπαν σε πρόβλημα ομοψυχίας

Καζανάκης: «Ξεκινήσαμε για να βοηθήσουμε τον Ερασιτέχνη. Θα είμαστε επίσης κοντά και στην ΠΑΕ για ότι χρειαστεί. Δεν μπήκαμε για να πολεμήσουμε κανέναν. Αγαπάμε το σωματείο. Η βάση της ΠΑΕ είναι ο Ερασιτέχνης.

Θα τους αγκαλιάσουμε, θα είμαστε κοντά τους, και θα τους βοηθήσουμε αν θέλουν την βοήθεια μας, είτε στις καλές, είτε στις κακές στιγμές τους.

Θα πρέπει να καταλάβουν είμαστε ένα πράγμα μαζί με αυτούς.

Ο Ερασιτέχνης είναι η «μητέρα» και του σωματείου, και της ΠΑΕ, και οφείλουν να του αποδίδουν σεβασμό σε ότι αποφάσεις πάρουν. Αποφάσεις που θα πρέπει να βγαίνουν από κοινού για τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη.

Εμείς δεν έχουμε κανένα σκοπό ούτε να διαβάλλουμε, ούτε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Σεβόμαστε στο μέγιστο βαθμό τον κ. Μπούση και τη διοίκηση του, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ είναι ένας και αδιαίρετος»

Γιατί το λέτε αυτό; Εισπράττετε κάτι αντίθετο από την πλευρά της ΠΑΕ; Βλέπετε διαχωριστική γραμμή;

«Όχι δεν υπάρχει το παραμικρό. Με θλίβει όμως που βλέπω το γήπεδο άδειο. Τα δύσκολα χρόνια μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και τα πιο πρόσφατα θυμάμαι τον κόσμο που βρίσκονταν κοντά μας. Αντί αυτός ο κόσμος να αυξηθεί, έγινε το αντίθετο. Εύχομαι τα παιδιά που τώρα διοικούν να τον φέρουν ξανά πίσω. Κι αυτό θα γίνει αν τον αγκαλιάσουν, και όταν τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα θα είναι τα επιθυμητά. Πρέπει να αγκαλιαστεί ο κόσμος του Ηρακλείου. Ο ΟΦΗ είναι ο κόσμος του. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπούση, που βάζει τα χρήματα του. Πιστεύω ότι θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ομάδα αν όλοι εμείς με τον τρόπο μας τον προφυλάξουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό, γιατί άνθρωποι σαν αυτόν δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όταν αποκτήσαμε το Βέρα με είχαν πάρει από την ομάδα του για την επιβεβαίωση της μεταγραφής, στα χρήματα που εγώ είχα προσφέρει.

Πήρα αμέσως τον αείμνηστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη για να του αναφέρω τη μεταγραφή, και αυτός με ρώτησε αν θα ήταν καλύτερο να έχουμε τον παίκτη άμεσα.

Του απάντησα ότι σίγουρα θα ήταν καλύτερο, όμως με τα 100.000 δολάρια που εξοικονομούσαμε θα παίρναμε ακόμα έναν ποδοσφαιριστή. Πρέπει λοιπόν όλοι να σεβαστούν τα χρήματα του κ. Μπούση.

Δεν έχω τίποτα εναντίον των παιδιών. Όλα αυτά πέρασαν από τα χέρια μου σαν ποδοσφαιριστές. Ξέρουν τον Κώστα Καζανάκη και την προσφορά του στην ομάδα.

Δεν κατηγορώ κανέναν με αυτά που λέω. Πρέπει να σεβαστούμε όσο μπορούμε τον άνθρωπο που λέγεται Μπούσης. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία αντιπαράθεση με κανέναν, θέλω όμως να επαναφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Αν έκαναν σφάλματα, να τα διορθώσουν. Άνθρωποι είναι, και όποιοι δουλεύουν κάνουν λάθη. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει.

Ο ΟΦΗ δεν είναι ομάδα των 300 ή των 500 εισιτηρίων. Πρέπει να ξαναέρθουν οι εποχές που κρυβόμασταν από την Τρίτη, επειδή μας ζητούσαν εισιτήρια και δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε.

Όλοι μαζί λοιπόν με μια γροθιά, αν αγαπάμε αυτήν την ομάδα και την σεβόμαστε πρέπει να την βοηθήσουμε»

 • Μιλήστε μου κ. Ζερβάκη για την κατάσταση σύμπνοιας την οποία επικαλέστηκαν ως αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει το σωματείο, όσοι μίλησαν στην Γενική Συνέλευση

Κ. Ζερβάκης: «Την έχει ανάγκη το σωματείο σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί. Έχουμε μεγάλες επιτυχίες στον Ερασιτέχνη.

Ο φίλαθλος κόσμος όποτε μπορεί θα είναι καλό να παρακολουθεί τα τμήματα, και οι Ομιλίτες να γινόμαστε περισσότεροι.

Θα γυρίσω και εγώ όμως αναγκαστικά στο ποδόσφαιρο και θα μιλήσω για τον κόσμο όπως έκανε ο κ. Καζανάκης.

Θυμάστε τα παιχνίδια με τον Άρη, και τον Φωστήρα με το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο και την ομάδα να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική.

Όταν ο ΟΦΗ έχει τον κόσμο δίπλα του, καταφέρνει τα πάντα.

Αυτό θα ξεκινήσει από έναν ισχυρό Ερασιτέχνη. Με ανθρώπους που τον αγαπάνε. Οι νέοι άνθρωποι που μπήκαν στο Δ. Σ. έχουν όρεξη για να προσφέρουν περισσότερα πράγματα.

Καμία θέση δεν πρέπει να είναι μόνιμη. Είναι καλό τα συμβούλια να ανανεώνονται».

 • Γνωρίζετε κ. Καζανάκη από την πολύχρονη θητεία σας στην ΠΑΕ ότι ο «ένας» πρέπει να κάνει κουμάντο

«Σίγουρα. Σεβόμαστε τον κ. Μπούση, όμως επαναλαμβάνω ότι τα παιδιά που είναι τώρα στον ΟΦΗ οφείλουν να τον σεβαστούν, για να έχουμε αυτόν τον άνθρωπο και αύριο.

Νομίζω ότι κάποιες επιλογές, ειδικά ποδοσφαιριστών δεν πέτυχαν 100%.

Εμείς τότε με τον Ολλανδό δεν είχαμε σκάουτ. Περιοριζόμαστε σε κάποιες κασέτες με δεκάλεπτα, αλλά καταφέρναμε τα παιδιά που περνούσαν από τον ΟΦΗ να γίνονται «πρεσβευτές», και πάνω από όλα φτιάχναμε ομάδα.

Στον ΟΦΗ ανήκουν διακρίσεις.

Σεβόμασταν τα χρήματα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τα κρατούσαμε «σφιχτά» για να έχουμε και την επομένη»

 • Υπήρχε μια διασπορά φημών ότι στον Ερασιτέχνη υπήρχαν δυο τάσεις και εσείς εκπροσωπούσατε την μία από αυτές. Τι ανταπαντάτε σε αυτό; Ποιος είναι ο αντίλογος αν υπάρχει από τη δική σας πλευρά, και αν είχαν βάσει έστω και κατά ένα ποσοστό σε αυτές

«Πάντα σε εκλόγιμες περιόδους λέγονται αυτά τα πράγματα. Τον προηγούμενο Οκτώβριο στο εργοστάσιο μου, δέχτηκα μια πρόταση από τον κ. Δανδάλη και τον κ. Τσαμπουράκη.

Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι μπήκαμε για να βοηθήσουμε. Δεν υπήρχαν τάσεις στο ψηφοδέλτιο. Ένα ήταν. Με κανέναν υποψήφιο δεν υπήρχε διαφορά.

Ψηφίστηκα από τον κόσμο και τον ευχαριστώ, γιατί στο πρόσωπο μου, έδειξαν μεγαλύτερη συμπάθεια από ότι έπρεπε. Δεν έχω κάνει τόσα πολλά. Εξελέγην πρώτος αλλά αυτό δεν παίζει καμία σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όλοι θα προχωρήσουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι μπήκαμε για να ενώσουμε το σωματείο. Όχι να το διαχωρίσουμε ή να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Σε αυτή τη βάση πορευτήκαμε όλοι.

Το πρωί ως γεροντότερος τους πήρα όλους τηλέφωνο για να τους υπενθυμίσω ότι θα είμαι κοντά τους είτε εκλεγώ, είτε όχι.

Έτσι έμαθα στη ζωή μου. Η προσφορά θα είναι συνολική.

Δεν υπήρχε καμία διαφορετική παράταξη στον Ερασιτέχνη. Είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα, αγαπημένοι και έτσι θα προχωρήσουμε.

Σας διαβεβαιώ για αυτό με την πείρα που έχω. Επιτρέψτε μου να πω μια κουβέντα παραπάνω.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με όλα τα παιδιά, θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει για το σωματείο. Να είστε σίγουροι για αυτό»

 • Για το ίδιο πράγμα θα ήθελα να ρωτήσω και εσάς κύριε Ζερβάκη

«Με κάλυψε πλήρως ο κ. Καζανάκης. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα που θα συγκροτηθεί θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και του σωματείου γενικότερα.

Όλοι μπήκαμε και βγήκαμε αγκαλιασμένοι. Δεν έχουμε λόγο να μην είμαστε ενωμένοι.

Όλοι είμαστε ΟΦΗ.

Πριν την εκλογική διαδικασία ο Γιώργος Σαλούστρος, ένας αγνός Ομιλίτης με αγκάλιασε και μου είπε ότι «Μπορεί να έχουμε αντίθετες απόψεις ή να διαφωνούμε, αλλά όλοι είμαστε ΟΦΗ». Αυτή η κουβέντα με συγκίνησε»

Κ. Καζανάκη τι σας αγχώνει περισσότερο για το μέλλον; Ο κ. Δανδάλης σε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του ανέφερε ότι «είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να γίνει το σωματείο πιο δυνατό και να πάει ο ΟΦΗ εκεί που ονειρευόμαστε».

Καζανάκης: «Περνάμε δύσκολους καιρούς. Ίσως η πανδημία μας δημιούργησε ένα συναίσθημα ανησυχίας για την επόμενη ημέρα. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Ο ΟΦΗ έχει πολλά τμήματα που πρωταγωνιστούν. Έχει πολλά παιδιά κοντά του, που έχουν ανάγκες για να πάνε παραπέρα.

Είμαι πολύ κοντά στη γυναικεία ομάδα. Συγκινήθηκα και στενοχωρήθηκα μαζί της πολλές φορές φέτος. Η ομάδα δεν είχε πού να αγωνιστεί. Πήγαμε τρεις φορές στον Κρουσώνα με χιόνια. Η ομάδα ήταν σαν πρόσφυγας, κι όμως τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε υποδομές και να παίζουν εκεί που τους αρμόζει. Να αποκτήσει στέγη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Κρουσώνα, τον πρόεδρο του Αλμυρού και την ΠΑΕ ΟΦΗ που επέτρεψαν να παίξει τον τελευταίο αγώνα στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Είναι πολλά τμήματα που θέλουν βοήθεια και υποστήριξη. Αυτή την υποστήριξη πρέπει να τη δώσουμε εμείς με τον αγώνα μας, την δουλειά και την αγάπη μας. Να χτυπήσουμε την πόρτα του Ηρακλειώτη όπως πάντα, για να βοηθήσουμε αυτό το σύλλογο στο βαθμό που μπορούμε.

Για αυτό θα τρέξουμε, θα παρακαλέσουμε, και θα ζητιανέψουμε. Να είστε σίγουροι όμως ότι αυτό που αναλάβαμε θα το πετύχουμε»

 • Από πού αντλείτε αυτήν την βεβαιότητα, ενώ υπάρχει ένα αβέβαιο οικονομικά τοπίο; Η χάραξη της στρατηγικής τι επιτάσσει;

«Τον προηγούμενο μήνα δεχόμουν τηλέφωνα που με ενθάρρυναν λέγοντας μου «προχώρα και θα είμαστε πίσω σου».

Υπάρχει τρομερή ανταπόκριση. Η θητεία μου στο χώρο όπως επίσης και των υπολοίπων παιδιών που συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση από κανέναν.

Μπήκαμε να βοηθήσουμε για να φτάσει η ομάδα ψηλότερα από εκεί που είναι σήμερα. Ο ΟΦΗ θα βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα παιδιά που είναι στον Ερασιτέχνη έχουν ανάγκη την βοήθεια μας, και έχουμε υποχρέωση να τα συνδράμουμε.

Θα κάνουμε τα πάντα για τον Ερασιτέχνη, και θα είμαστε για πάντα κοντά στην ΠΑΕ.

Δεν έχουμε καμία διαφορά με αυτά τα παιδιά. Τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε αλλά παράλληλα τους παρακαλούμε να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο».

 • Γιατί κατά την άποψη σας απομακρύνθηκε ο κόσμος από το γήπεδο;

«Μεγάλη σημασία έπαιξε η πανδημία.

Από εκεί και πέρα αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το απαντήσουν τα παιδιά που ξέρουν.

Από αυτό που βλέπω, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε τα πρόσωπα μας στην πραγματικότητα, και να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει ξανά την αίγλη της.

Μία ομάδα μεγαλώνει με τα αποτελέσματα που φέρνει. Αποκτά περισσότερους φιλάθλους με τις νίκες και τις επιτυχίες. Αντίθετα καταρρακώνεται και δεν έχει αύριο όταν έρχονται αποτυχίες.

Ήταν θλιβερό το αποτέλεσμα στο Βόλο. Σέβομαι τον κ. Μπέο και τη δουλειά που έχει κάνει, δεν πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερος είτε από τον Σαμαρά, είτε από τον Πουρσανίδη, είτε από τα άλλα παιδιά. Έκανε όμως κάτι που εμείς δεν το κάναμε.

Όπως και τα Γιάννινα, που είναι υπόδειγμα όλων των ομάδων της κατηγορίας μας.

Θα υπενθυμίσω τον αγώνα με τον Άρη το 2018 και το πώς ήταν τότε ο κόσμος.

Όπως και τη διοίκηση που παρέδωσε στον κ. Μπούση την ίδια χρονιά την ομάδα.

Κανείς δεν είπε ποτέ ένα ευχαριστώ στον κ. Αλετρά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η ομάδα είχε μείνει με 13 ποδοσφαιριστές και στο τέλος πήρε την άνοδο.

Θυμάμαι τι αγώνα κάναμε για να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική.

Για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, πρέπει πρώτα από όλα να συλλογιστούν τι λάθη κάνανε και να τα διορθώσουν.

Έχω το δικαίωμα να πω κάποια πράγματα περισσότερο.

Τα παιδιά που είναι τώρα στη διοίκηση της ΠΑΕ ήρθαν στην εποχή μου. Μπορεί να ήμουν σκληρός, να μην έδινα τα χρήματα που έπρεπε, όμως δεν αδίκησα κανένα.

Τους παρακαλώ να σεβαστούν τον άνθρωπο που λέγεται Μπούσης και το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου που θέλει επιτυχίες αγνές.

Τους εύχομαι να έχουν καλή πορεία την επόμενη χρονιά. Να διαψευστούν όλες οι κακές κουβέντες που έχουν ακουστεί και η ομάδα να αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε.

Έχουμε όλοι υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα χρήματα που έχει βάλει ο κ. Μπούσης για να τα έχουμε και αύριο. Αυτή είναι η προτροπή και η συμβουλή μου.

Πρέπει να ξανακάνουν τον ΟΦΗ όπως ήταν, και να φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Έχουμε υποχρέωση να «φτιάξουμε» νέους φιλάθλους που θα είναι ο «πυρήνας» της επόμενης ημέρας»

 • Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στον Ερασιτέχνη;

Ζερβάκης: «Αρχικά πρέπει να συγκροτηθούμε σε σώμα για να ξέρει ο καθένας τι θα κάνει.

Όταν αυτό θα αποφασιστεί, θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες.

Το βασικότερο είναι να γυρίσει κόσμος στον Ερασιτέχνη και να έχουμε νέα μέλη.

Εισπράττω παράπονα από μέλη που ήθελαν να ψηφίσουν. Πρέπει να γίνουν αλλαγές είτε στο καταστατικό, είτε με απόφαση συμβουλίου για να φέρουμε κόσμο δίπλα μας και να έχει δικαίωμα ψήφο.

Από τη στιγμή που είσαι μέλος του σωματείου θεωρώ ότι πρέπει να έχεις το δικαίωμα να ψηφίσεις και να μην υπάρχει χρονικό «πλαφόν».

Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει. Το εισπράττω και από τον κ. Δανδάλη.

Έχω διατελέσει μέλος του Ερασιτέχνη παλιότερα και έχω μια γνώση στο κομμάτι των παιδιών.

Τελειώνοντας την θητεία μας είναι σημαντικό να έχουμε αφήσει πίσω μας έργο. Για μένα ένα σημαντικό κομμάτι σε αυτόν τον τομέα είναι οι εγκαταστάσεις.

Δεν νοείται οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, και βόλεϊ να μην είναι «σπίτι» τους.

Ο ΟΦΗ έχει τις εγκαταστάσεις του στην Εφόδου, στο ΒΑΚ.

Το γήπεδο στο «Καρφούρ είναι τόσα χρόνια αναξιοποίητο.

Σε αυτόν τον τομέα χρειαζόμαστε όλοι για να τα καταφέρουμε. Ο κ. Αυγενάκης, οι βουλευτές μας, ο Περιφερειάρχης και ο κ. Συριγωνάκης, όλοι να μας βοηθήσουν για να υλοποιήσουμε το στόχο του γηπέδου στο «Καρφούρ».

Τώρα η Ακαδημία ποδοσφαίρου αριθμεί γύρω στα 200 παιδιά. Αν γίνει αυτό το γήπεδο, σε μια πενταετία θα φτάσουμε τα 500 με 600 παιδιά. Θυμηθείτε αυτό που σας λέω.

Να καταφέρουμε να κάνουμε στο τμήμα του ποδοσφαίρου ότι είχε γίνει πριν από χρόνια στις Ακαδημίες του μπάσκετ.

Αυτό θα είναι επιτυχία.

Οι εγκαταστάσεις θα φέρουν τον Ομιλίτη πιο κοντά στο σωματείο»

 • Η δική σας εκδοχή για την απομάκρυνση του κόσμου από το γήπεδο;

Ζερβάκης: «Υπήρχε ένα θέμα σίγουρα με την πανδημία, όμως με «νύχια και με δόντια» θα πρέπει οι άνθρωποι της ΠΑΕ να βρουν τρόπους και να κάνουν τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα.

Όταν το ποδόσφαιρο πηγαίνει καλά, όλος ο ΟΦΗ πηγαίνει καλά.

Όταν ο κόσμος του ΟΦΗ είναι στο γήπεδο σε κάθε τμήμα, τότε ο σύλλογος μεγαλώνει.

Αυτό που εισπράττω είναι κάποια παράπονα.

Δεν είναι δυνατόν να αλλάζεις το σήμα σε μια βραδιά και ο κόσμος να μην γνωρίζει τίποτα. Γιατί να μην γίνει μια ψηφοφορία; Υπάρχει μεγάλη πικρία σε αυτό το κομμάτι. Η ασπίδα στο σήμα, ήταν αυτή που μας μεγάλωσε.

Όντως ο κ. Μπούσης ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Κάποιοι δούλεψαν για να γίνει αυτό. Ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς, ο Ηλίας Πουρσανίδης. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατος εδώ.

Κάποιοι άνθρωποι όμως δούλεψαν επίσης για να του παραδώσουν την ομάδα.

Εννοείται ότι είναι το αφεντικό και τον ευχαριστούμε για αυτό γιατί είχαμε φτάσει σε τέλμα, όμως θεωρώ ότι ο ΟΦΗ είναι ιδιαίτερο σωματείο. Πορευόταν πάντα με τον κόσμο του.

Ξαναλέω ότι δεν ήταν δύσκολο να γίνει μια ψηφοφορία στο θέμα του σήματος»

 • Αν κ. Καζανάκη ήσασταν μέλος της ΠΑΕ, ποιες θα ήταν οι ενέργειες που θα κάνατε για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο; Ίσως να ερωτηθείτε για αυτό στο μέλλον.

«Είναι δύσκολη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Δεν ξέρω τι αποφάσεις μπορούν να πάρουν από μόνα τους τα παιδιά.

Αν ήταν στην δική μου εποχή θα μπορούσα να σας απαντήσω.

Τότε προσπαθούσαμε μαζί με τον κ. Γκέραρντ, και την διοίκηση του Γιάννη Παπαματθαιάκη.

Τα προβλήματα τα λύνουν οι άνθρωποι. Εμείς που ήμασταν τότε 25 χρόνια μαζί και ήξερε ο καθένας τι δουλειά έπρεπε να κάνει, σεβόταν ο ένας τον άλλο, και παίρναμε από κοινού αποφάσεις. Ενημερώναμε την οικογένεια με αυτά που σκεπτόμασταν να κάνουμε.

Δεν είχαμε εμείς αυτά που μαθαίνω ότι γίνονται τώρα και δεν θα ήθελα να το πλατειάσω περισσότερο αυτό το θέμα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη προσέφερε πολλά και την έβρισαν με το χειρότερο τρόπο.

Αυτή τη φάση την πέρασα, και τη γνώρισα από κοντά. Για αυτό παροτρύνω τα παιδιά που διοικούν να μην φτάσει ποτέ ο κόσμος του ΟΦΗ στο σημείο να βρίσει τον κ. Μπούση.

Αυτοί έχουν στα χέρια τους τη διοίκηση, αυτοί πρέπει να βρουν τις λύσεις για να επανέλθει ο κόσμος.

Ο Ηρακλειώτης φίλαθλος είναι απαιτητικός. Μακάρι αυτά που είπε ο κ. Λυσσάνδρου να γίνουν και αυτό το «πανάρχαιο παλατάκι», να γίνει ξανά ένας κοιτώνας που δεν θα χωράει όσους έρχονται. Όλα αυτά όμως για να γίνουν χρειάζονται δουλειά.

Αν δεν γίνει ο ΟΦΗ μια οικογένεια που θα έχει δίπλα της, τους φιλάθλους και τον Ερασιτέχνη θα παραπλέει.

Ας καθίσουν για να δουν τα λάθη τους.

Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να οργανώσουν την ομάδα από την αρχή»

 • Όταν έπρεπε να πάρετε μια δύσκολη απόφαση, την παίρνατε βάσει της εμπειρίας σας ή σταθμίζοντας τα δεδομένα εκείνης της στιγμής;

Καζανάκης: «Ο κ. Βαρδινογιάννης και η οικογένεια άφηναν την ομάδα να διοικείται μόνη της.

Εμείς τους χτυπούσαμε την πόρτα όταν θέλαμε να μας στείλουν χρήματα.

Εγώ ήμουν ο άνθρωπος που είχε αυτήν την επικοινωνία. Έκανα κάθε μήνα την κατάσταση των χρημάτων που απαιτούνταν, και την επομένη τα έστελναν. Πάντα όμως σε λογικά επίπεδα. Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα για να μου πει κανείς το παραμικρό. Όλα τα μέλη της διοίκησης του Γιάννη Παπαματθαιάκη ξέρουν ότι δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ομάδα. Την οικογένεια την αγάπησα την αγαπώ, και την σέβομαι.

Έτσι πρέπει να σεβαστούν όλοι τον και τον κ. Μπούση.

Το ίδιο πρέπει να σεβαστούν και κάποιους ανθρώπους που γρήγορα τους ξεχάσαμε. Αυτούς τους Ηρακλειώτες παράγοντες που έβαλαν τα χρήματα τους και ανέβασαν την ομάδα από τη Γ’ κατηγορία. Χαλκιαδάκης, Καράτζης, Τζιράκης, Σηφάκης και φοβάμαι μην ξεχάσω και κάποιους άλλους. Βοήθησαν την ομάδα σε δύσκολες στιγμές και τους βγάζω το καπέλο. Έχουμε υποχρέωση να τους σεβόμαστε».

 • Πείτε μου μια μεταγραφική ιστορία στην οποία πρωταγωνιστήσατε και δεν την έχετε αναφέρει ξανά

Καζανάκης: «Όλες οι μεταγραφές του ΟΦΗ πέρασαν από τα χέρια μου. Παίκτες που ήρθαν στην ομάδα τη δύσκολη εποχή. Θα αναφέρω τον Άγγελο Ιορντανέσκου. Επί εποχής Τσαουσέσκου, πήγα στη Ρουμανία για να πάρω τον παίκτη, και στο ξενοδοχείο που έμεινα δεν υπήρχε κρέας, ούτε καν ένα αυγό.

Τις ημέρες που έμεινα εκεί για να γίνει η μεταγραφή, ο Άνχελ που ήταν τότε αξιωματικός του στρατού, κάθε πρωί μου έφερνε καστάνιες για να τρώω.

Ήρθε στην Κρήτη ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει στην Ελλάδα, γιατί η οικογένεια αγόγγυστα έφερνε στον ΟΦΗ ότι καλύτερο υπήρχε.

Ο Ολλανδός δεν υπέγραψε ποτέ συμβόλαιο στον ΟΦΗ. Υπέγραψε με το λόγω τιμής το δικό μου. Όταν κατέβηκε στο Ηράκλειο ντρεπόμουν να του δείξω το γήπεδο που έκανε προπόνηση η ομάδα.

Τον συγχωρεμένο τον Ανδρεανίδη τον περιμέναμε να έρθει από το Κιλκίς με ταξί. Ήρθε δύο ώρα τα ξημερώματα, πλήρωσα το ταξί, και πεντέμισι πετούσαμε για Ηράκλειο.

Κατηγορήθηκα γιατί πήρα τον Μπορέλι για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε όμως εκεί τον Καζανάκη, γιατί ο Καζανάκης δεν έμαθε ποτέ να κλέβει, ούτε την ομάδα του, ούτε τους φίλους του, ούτε τους φιλάθλους του ΟΦΗ.

Ότι έκανα το έκανα για τον ΟΦΗ. Κατηγορήθηκα και για αυτό, γιατί ορισμένοι νόμιζαν ότι κοιτούσα τον Παναθηναϊκό. Γελασμένοι ήταν. Την ομάδα μου αγαπούσα και υπηρετούσα.

Δε θα πάψω ποτέ να είμαι τίμιος.

Η πρώτη αγάπη μου ήταν η γυναίκα μου. Παντρεύτηκα Αύγουστο του 1975 και 16 Σεπτεμβρίου παντρεύτηκα την άλλη αγάπη μου που λέγεται ΟΦΗ. Έπαιξα μπάλα στον ΟΦΗ. Τον αγαπώ και θα τον αγαπάω μέχρι εκεί που θα πάμε όλοι»

 • Για την εκλογή στο νέο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη:

Ζερβάκης: «Ευχαριστώ τον κόσμο που μας ψήφισε και του υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν για έναν καλύτερο και μεγαλύτερο ΟΦΗ»

Καζανάκης: «Όλοι έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτήν την ομάδα. Θέλει την αγάπη μας. Όταν την αγαπήσουμε εμείς θα την αγαπήσουν και τα παιδιά μας. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μπορεί η ηλικία μου να είναι μεγάλη αλλά η καρδιά μου θα είναι πάντα μικρή όταν υπηρετεί αυτήν την ομάδα. Τους ευχαριστώ και να είναι σίγουροι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για τον ΟΦΗ»

Δείτε ολη την συνέντευξη των κ.κ Καζανάκη και Ζερβάκη στο Crete2day και την εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" του Αντώνη Σαριδάκη: 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search