Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Άποψη: Η μέρα που σφράγισε την επιστροφή του ΟΦΗ εκεί που ανήκει (Video)

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 20:14 Γράφτηκε από

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι στο γήπεδο της Καλαμαριάς όπου ο ΟΦΗ με τη νίκη του με 0-1 επί του Απόλλωνα Πόντου "σφράγισε" και μαθηματικά την επιστροφή του στην Super League μετά από τρία χρόνια ποδοσφαιρικής περιπλάνησης στη Γ΄και την Β΄Εθνική. 

Ένα ταξίδι επιστροφής που δεν ήταν καθόλου εύκολο όταν μια ομάδα ανθρώπων μετά την τραγική εποχή Τσάλου το καλοκαιρι του 2017 που την έφερε ένα βήμα πριν την καταστροφή έβαλαν μπροστά τον 'μπέτι" τους όπως λέμε και στην Κρήτη και μαζί με τον Νίκο Παπαδόπουλο και όσα παλικάρια ποδοσφαιριστές απέμειναν έκαναν ένα από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιρικούς άθλους που θα μείνουν στην ιστορία. 

Μια ομάδα που ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης με πολλές προσφυγές και αρκετούς παίκτες να έχουν αποχωρήσει μην αντέχοντας τα οικονομικά προβλήματα. Ο ΟΦΗ έδειχνε ότι βάδιζε σε πολύ κακά μονοπάτια μέχρι που κάποιοι άνθρωποι από την μια γωνιά της Κρήτης ως στην άλλη χωρίς βαριά πορτοφόλια και παχιά λόγια συνέστησαν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου μια διοικούσα επιτροπή σωτηρίας που κατάφερε να αντιστρέψει τα πάντα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Με όσα χρήματα κατάφεραν να μαζέψουν απέκτησαν κάποιους ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο, στήνοντας ουσιαστικά μια ομάδα απο την αρχή έχοντας ενα βασικό κορμό από ποδοσφαιριστές που απέμεινε και πίστεψε στο όνειρο της ανόδου. 

Κάθε ημέρα δινόταν μια μάχη εκτός αγωνιστικού χώρου για όσους έζησαν από κοντά αυτή την σεζόν προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι από προσφυγές και να πληρωθούν όσο το δυνατόν γίνεται οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. 

Ο κόσμος βλέποντας αυτή την προσπάθεια την αγκάλιασε συσπειρώθηκε γέμισε το γήπεδο και έγινε ο 12ος παίκτης για να έρθει η πολυπόθητη άνοδος η οποία σφραγίστηκε στις 29/4/2018 στο γήπεδο της Καλαμαριάς. 

Αυτή η διοικητική ομάδα αποτελούταν απο τον Γιώργο Αλετρά , τον πολύπειρο Κώστα Καζανάκη, τον Μανώλη Γουρνιεζάκη ,τον Κώστα Ζερβάκη τον Δημήτρη Αποστολάκη, τον Γιάννη Φασομυτάκη, τον Γιαννη Μαρκουλάκη και τον Χάρη Κοντοπυράκη από τα Χανιά. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών αποτελεσαν μια κανονική πλέον διοίκηση μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 όταν και ανέλαβε και επίσημα πλέον τα ηνία της ομάδας ο νυν ιδιοκτήτης της ο Μιχάλης Μπούσης. 

Αν τους ρωτήσεις όλους αυτούς σήμερα ποιο ρόλο είχαν τότε στην ομάδα ίσως και να μην θυμούνται. Άλλωστε σε αυτή την αποστολή αυτοκτονίας που ανέλαβαν υπήρχε ένας κοινός στόχος να οδηγήσουν την ομάδα στην Super League και να ανοίξει ο δρόμος διάπλατα για να έρθει η διοίκηση Μπούση και να φέρει την απαραίτητη οικονομική σταθερότητα και ηρεμία που είχε ανάγκη αρκετά χρόνια ο ΟΦΗ. 

Εν κατακλείδι αν αυτή η παρέα ανθρώπων δεν έκανε αυτή την κίνηση εκείνη την εποχή με την συμπαράσταση προπονητή, παικτών, και κόσμου , ίσως τώρα να μην υπήρχε και Μιχάλης Μπούσης στον ΟΦΗ αλλά και ένα σχέδιο για να καθιερωθει πλέον η κρητική ομάδα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Καλό είναι λοιπόν αυτή το ηλιόλουστο μεσημέρι στην Καλαμαριά να μην το λησμονεί κανείς γιατί όποιος λησμονεί την ιστορία του κινδυνεύει να μην έχει και το ανάλογο μέλλον. 

Δείτε ένα βίντεο από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι: 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search