Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Ελίνα Μαμουλάκη: Ονειρεύομαι ένα Ηράκλειο για το οποίο θα καμαρώνουν τα παιδιά μας

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 10:47

Συνέντευξη στον Σκάι Κρήτης και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παντινάκη παραχώρησε η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου με την παράταξη «Ηράκλειο για όλους» Ελένη Μ. Μαμουλάκη (Ελίνα).

Για το τι την έκανε να ασχοληθεί με τα κοινά διεκδικώντας την ψήφο των Ηρακλειωτών αλλά και για το τι την έκανε να πει το «ναι» στον επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργο Σισαμάκη η κ. Μαμουλάκη ανέφερε τα εξής: «Παρατηρώ πολλά χρόνια την πόλη που ζω. Επιστρέφοντας μετά στις σπουδές μου στο ΕΜΠ και μετά από 7 χρόνια εργασίας στην Αθήνα, επέλεξα το Ηράκλειο για να ζήσω, να οργανώσω το ιδιωτικό μου τεχνικό γραφείο και να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου.»

«Αποφάσισα να περάσω από το στάδιο της παρατήρησης στο στάδιο της δράσης.
Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να πάρω θέση για το τι συμβαίνει γύρω μου.
Έχοντας την εμπειρία ως επαγγελματίας μέσα από τις μελέτες που έχω εκπονήσει αλλά μέσα από τη γνώση που έχω αποκτήσει με τις σπουδές μου στο πολυτεχνείο.
Αποφάσισα να πάρω μέρος στη διαδικασία και να δώσω λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις στα προβλήματα που ζούμε όλοι, αλλά και σε όσα επιθυμούμε να αλλάξουμε και ονειρευόμαστε να γίνουν για την πόλη.

Εκτιμώ τον Γιώργο Σισαμάκη ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Έχω συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, τον εμπιστεύομαι γιατί γνωρίζει τα πράγματα από μέσα. Ο Γιώργος, ξέρει να ακούει, να συνομιλεί και να νοιάζεται. Είναι πρόθυμος να συνεργαστεί και να βρει λύση. Με επέλεξε και ανταποκρίθηκα. Έχει φρέσκια ματιά και αντίληψη για τα πράγματα και ως επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο για όλους”, μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με έμενα και που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για ένα καλύτερο Ηράκλειο. Σεβόμαστε όσους έχουν προσφέρει με όποιο τρόπο και από όποια θέση, σήμερα όμως, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τρόπου επίλυσης των προβλημάτων.»

Αναφορικά με το ποιος είναι ο στόχος όσον αφορά στην αναβάθμιση της πόλης του Ηρακλείου αλλά και για το ποιες είναι οι σημαντικές παρεμβάσεις που λείπουν από το Ηράκλειο, η Ελίνα Μαμουλάκη ανέφερε: «Το Ηράκλειο και το πως θα μπορούσε να είναι, είναι ένα θέμα που με απασχολεί από πολύ παλιά. Μάλιστα, στο παρελθόν, ούσα στο Πολυτεχνείο, ασχολήθηκα ουσιαστικά και εντατικά με την πόλη μου, εκπονώντας και την διπλωματική μου εργασία, όπου πρότεινα τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης των Τειχών και της Τάφρου μαζί με πολεοδομική πρόταση- μελέτη που αφορούσε την Πόλη του Ηρακλείου στο σύνολο της εντός των τειχών αλλά και εκείνου του τμήματος εκτός τειχών».

Αυτή η μελέτη αφορούσε πρόταση ανάπτυξης δικτύου πεζοδρόμων, πεζοδρόμηση των παραδοσιακών οδικών αξόνων της πόλης - διαμόρφωση ακτινικού δικτύου πεζοδρόμων-ποδηλατοδρόμων και εκτός των τειχών έως την πεταλοειδή λεωφόρο, οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε ομόκεντρους δακτυλίους, χωροθέτηση στην περίμετρο των τειχών χώρων στάθμευσης-(Garage), ανάπτυξη δικτύου mini bus και taxi, για την κάλυψη των αναγκών πρόσβασης στο κέντρο και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Επίσης, προτείνουμε εκτεταμένη και πυκνή δενδροφύτευση της τάφρου, των 170 στρεμμάτων δημόσιου χώρου και δενδροφύτευση που θα εκτείνεται και στο δίκτυο πεζοδρόμων. Αυτό, είμαι σίγουρη πως είναι η λύση για το πράσινο στην πόλη.

Όσον αφορά τώρα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, (πεζοδρομήση Δικαιοσύνης - Ίδης) που αποτελούν κι ένα μικρό τμήμα της μελέτης μου, σίγουρα θα πρέπει να ολοκληρωθούν, να γίνουν οι απαραίτητες δενδροφυτεύσεις και εργασίες ηλεκτροφωτισμού και να παραδοθούν στους Δημότες. Στη συνέχεια στόχος μου είναι να επεκταθούν οι πεζοδρομήσεις και σε άλλα σημεία της πόλης και στις εκτός τειχών περιοχές μέσα στο Ηράκλειο. Κι αυτό γιατί Δήμος Ηρακλείου δεν είναι μόνο το κέντρο αλλά και οι συνοικίες.

Ποια είναι για την Ελίνα Μαμουλάκη τα βήματα εκείνα που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε η ανάπτυξη να «φτάσει» και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου;

Θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα που τους απασχολούν πολύ συγκεκριμένα. Ο στόχος μας για τις τοπικές κοινότητες είναι η ανάπλαση και η ανάδειξη τους σε παραδοσιακούς οικισμούς "μικρές Αχάνες" ώστε να επιτύχουμε παράλληλα και αύξηση της εισροής των τουριστών - επισκεπτών στην ενδοχώρα αλλά, ταυτόχρονα και η ενίσχυση του οδικού δικτύου δίνοντας έμφαση στο αγροτικό δίκτυο οδοποιίας.

 

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο φάκελος «σχολεία». Όπως τονίζει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου είναι από τις προτεραιότητες μας και ως προσωπικό στόχο έχω την εξασφάλιση πρωτίστως της στατικής επάρκειας και συντήρησης των κτιρίων, δηλαδή την ασφάλεια των παιδιών μας και στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και κυρίως των αύλειων χώρων των σχολείων μας, με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών μας σύμφωνα με τις αρχές αειφόρου ανάπτυξης της Ευρωπαϊκή Ένωσης που ήδη η Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκινήσει σε διάφορους δήμους. Σε αυτό το κομμάτι θα ενισχύσουμε την συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς εκπαίδευσης για τη συμμέτοχη των σχολείων μας σε όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εφαρμόσουμε σύγχρονες μελέτες βιοκλιματικών κτιρίων και ελεύθερων χωρών εκτόνωσης των μαθητών".

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, η Ελίνα Μαμουλάκη απάντησε και στο ερώτημα για το ποιο είναι το στοίχημα της παράταξης που εκπροσωπεί αλλά και ποιο το προσωπικό της.

Συγκεκριμένα απάντησε: "Ένα Ηράκλειο για όλους, με όλους τους δημότες ενεργούς. Όσον άφορα τους προσωπικούς μου στόχους: Να μπορέσω να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου, τη διάθεση μου, την ικανότητα μου να εργαστώ για να γίνει το Ηράκλειο προορισμός! Ένα Ηράκλειο ανθρώπινο, λειτουργικό και σύγχρονο. Ένα Ηράκλειο που τα παιδιά μας θα καμαρώνουν για τον τόπο καταγωγής τους".

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα