Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Ο συναινετικός Αρναουτάκης

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 21:12

Φαίνεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι «οικουμενικός». Τον χαρακτηρισμό αυτόν του απέδωσε κυβερνητικός παράγοντας, σχολιάζοντας τον τρόπο που πολιτεύεται.

Η αποδοχή που απολαμβάνει ο Σταύρος Αρναουτάκης από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Μολονότι στις κάλπες είχε ‘γαλάζιο’ αντίπαλο, ο ίδιος δεν διστάζει να υποστηρίξει κυβερνητικές επιλογές αν κρίνει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι αντιμετώπισε θετικά την απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα ο Υβριδικός Σταθμός Αμαρίου. Το ίδιο έπραξε και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Καζάσης.

Όπως άλλωστε και οι δύο δηλώνουν, «είναι μια πράσινη επένδυση που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης, παρέχοντας παράλληλα οικονομικά οφέλη στους δήμους και στους καταναλωτές».

Το συγκεκριμένο έργο, 280 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΟΑΚ-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή). Το παράδοξο είναι ότι χρειάστηκε, από το 2011 μέχρι σήμερα, να λάβει 90 θετικές γνωμοδοτήσεις με τελευταία την περσινή του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για να επικυρωθεί τελικά πρόσφατα από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν στη Σητεία κάλεσε τον Δήμο, τον ΟΑΚ και την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» να βρουν σημεία σύγκλισης, ώστε το έργο να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ