Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ρέθυμνο: Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις για το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 11:18

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση καλείται να διαλευκάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου μετά τον εντοπισμό ενός πτώματος – κατά πάσα πιθανότητα άντρα – το οποίο βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, το οποίο πιθανότατα ήταν καλά σφραγισμένο.

Η υπόθεση προφανώς παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια, την οποία καλούνται να διερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές. Το βαρέλι εντοπίστηκε όταν ένας χειριστής μηχανήματος καθαρισμού του ποταμού, του συνεργείου που εκτελεί εργασίες για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, το «χτύπησε». Ξαφνικά, ο υπάλληλος είδε ότι το βαρέλι άνοιξε και είδε μπροστά του το μακάβριο θέαμα.

Ενημέρωσε αμέσως την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΡ και την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να πηγαίνουν στο σημείο και να έρχονται αντιμέτωποι με την πλήρη εικόνα της σορού.

Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη υπόθεση, δεδομένου ότι χθες επί της ουσίας δεν απαντήθηκε κανένα ερωτηματικό σχετικά με το μουμιοποιημένο σώμα.

Για την ακρίβεια, ακόμα και ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης που έκανε αρχικά την αυτοψία δεν μπόρεσε να δώσει κάποιες απαντήσεις για το χρόνο θανάτου του ατόμου, πολύ δε περισσότερο για τις συνθήκες. Λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το σώμα, οι αποκλίσεις μπορούν να είναι πολύ μεγάλες, επομένως πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις θα δώσουν μόνο οι ενδελεχείς εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα στο ιατροδικαστικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε χθες η σορός.

Αυτά τα στοιχεία περιμένουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για να «περιορίσουν» το πλαίσιο των ερευνών τους, καθώς σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να έχουν εικόνα προς τα πού να κινηθούν. Περιμένουν να ενημερωθούν για το χρόνο θανάτου και οριστικά για το φύλο του ατόμου, το ύψος και άλλα σωματικά στοιχεία, τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν τις έρευνες.

Οι αστυνομικές αρχές ήδη «άνοιξαν» τα αρχεία των δηλωθεισών εξαφανίσεων, που όμως δεν τους δίνουν κάποια εικόνα. Κυρίως γιατί δεν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις εξαφανίσεων ανδρών στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες, καθώς οι μόνες περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων αφορούν δύο βουλγάρες, οι οποίες δεν έχουν εντοπιστεί.

Πηγή goodnet.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr