Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Με επιτυχία η εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το νήμα» στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 22:47

«Έπλεξαν» τις λέξεις και τις κλωστές όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση «Ξετυλίγοντας το νήμα» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Υφαντικής στη Μονή Μαλεβιζίου.

Η συγγραφέας Δέσποινα Αυγουστινάκη παρότρυνε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ιστορία με βάση λέξεις που έχουν σχέση με την υφαντική, ενώ η Ζωή Παπαδάκη μέσα από το εργαστήρι χειροποίητων κορδονιών τους έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις κλωστές για την κατασκευή κορδονιών.

μουσείο υφαντικής μονή εκδήλωση2

Παράλληλα όμως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο και να γνωρίσουν την υφαντική τέχνη και τον ρόλο της στην παράδοση του τόπου.
Χώροι σαν το Μουσείο της Μονής φανερώνουν τη βούληση του Δήμου Μαλεβιζίου να περισώσει και να διαφυλάξει με σεβασμό αυτή την πτυχή του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η τέχνη να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές μέσα από ανάλογες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

μουσείο υφαντικής μονή εκδήλωση3

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής, έκλεισε με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr