Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρας του Μεξικού

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 11:22

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρας του Μεξικού, Dr. Aristarco Regalado Pinedo υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο (2) Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοσιώρης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Tεχνολογικών Επιστημών, Καθηγητής Εμμανουήλ Στρατάκης. Από το Πανεπιστήμιο της Γουαδαλαχάρας του Μεξικού παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Dr. Aristarco Regelado Pinedo, η Dra. Isis Anlluly Tonantzin Pegueros Lepe και η Dra. Paraskevi Kouvatsou.

κοντάκης pinedo πανεπιστήμιο κρήτη συνεργασία μεξικό1

Η Συμφωνία περιγράφει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο (2) Πανεπιστημίων και τον προγραμματισμό για την υλοποίηση κοινών δράσεων που στόχο θα έχουν στην κατεύθυνση της Διεθνοποίησης του Ιδρύματος, όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης.

Ειδικότερα εξετάζεται η διοργάνωση συνεδρίου μεταξύ των δύο (2) Ιδρυμάτων που θα εστιάζει στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Η δράση αυτή θα εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία των δύο (2) λαών, το επετειακό έτος 2021.

Το Συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί προς το τέλος του 2021 και θα έχει σαν στόχο να φέρει κοντά τους ερευνητές των Πανεπιστημίων των δύο χωρών. Θα δοθεί έμφαση στις παρουσιάσεις από μικτές ομάδες φοιτητριών/τών από τα δύο Πανεπιστήμια. Το συνέδριο θα πραγματεύεται σύγχρονα θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες όπως κοινωνική συνοχή, μεταναστευτικό, θέματα ισότητας των δύο φύλων, πολιτιστική κληρονομιά κ.α.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr