Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Με επιτυχία η εκδήλωση στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 17:37

Ιδανικός ήταν ο χώρος της αυλής της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου για τον κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει την ομιλία του αρχαιολόγου Αντώνη Βασιλάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Ο γνωστός αρχαιολόγος καθήλωσε όσους βρέθηκαν στην Τύλισο με την ομιλία του αναφερόμενος στις αλλαγές που υπήρξαν στον χάρτη κατά την περίοδο της αρχαιότητας από το 3000πχ μέχρι και το 1100πχ.

δημοτική πινακοθήκη μαλεβίζι βασιλάκης αρχαιολόγος3

Με απλό και κατανοητό λόγο ο Αντώνης Βασιλάκης εξήγησε γιατί, κατά την γνώμη του, η ανθρωπότητα (πρέπει να) ανησυχεί σοβαρά, γιατί αντιμετωπίζει τις τελευταίες δεκαετίες μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν στην εκατονταετία 1250-1150 π. Χ., όταν κατέρρευσε ο πολιτισμός στην περιοχή μας. Για την κατάρρευση αυτή υπεύθυνος ήταν ένας μοναδικός συνδυασμός της κλιματικής κρίσης – που προκάλεσε ξηρασία και τους λιμούς, με τους σεισμούς, τους πολέμους, τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και τις εξεγέρσεις στο εσωτερικό των κρατικών μορφωμάτων της εποχής.

δημοτική πινακοθήκη μαλεβίζι βασιλάκης αρχαιολόγος2

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αφού ευχαρίστησε τον κ Αντώνη Βασιλάκη, επισήμανε πως είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου μετά από καιρό λόγω της πανδημίας, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού πολιτιστικών δράσεων που θα γίνουν σε όλο το δήμο.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο ιστότοπος Ρωγμές με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr