Τρίτη, 24 Μαϊος 2022

Στη Βουλή η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την απόρριψη της πρότασης ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 17:29

Στη Βουλή, με Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού, φέρνουν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία ζητείται ενημέρωση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ενημερώθηκε από τον τύπο για το ότι το ICOMOS, εισηγείται αρνητικά για την αποδοχή της πρότασης και την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια σύνταξης του φακέλου μπήκε σε επιστημονική βάση με πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΑΚ, σε συνεργασία με την τότε Νομαρχία Λασιθίου το 2010 και συνεχίστηκε με τη διάδοχη κατάσταση της Περιφέρειας Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητάει ενημέρωση από την Υπουργό Πολιτισμού για τους λόγους απόρριψης με σκοπό να συμβάλλει με κάθε διαθέσιμο τρόπο στην ενίσχυση της προσπάθειας.

 

pdfΈνταξη_της_Σπιναλόγκας_στον_Κατάλογο_των_Μνημείων_Παγκόσμιας_Κληρονομιάς_της_UNESCO.pdf

docxΑΝΑΦΟΡΑ_Σπιναλόγκα.docx

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr