Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το Αιολικό Πάρκο στο Κοπρινό Ρεθύμνου

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 17:03

Τι απαντά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή Κοπρινό, Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την πρόσφατη παρεμπόδιση της μεταφοράς των τελευταίων ανεμογεννητριών για την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στην περιοχή Κοπρινό, Ρεθύμνου θεωρούμε πως είναι χρήσιμο για τους κατοίκους της Κρήτης να ενημερωθούν για το αβάσιμο των ισχυρισμών των λιγοστών εκείνων κατοίκων που παρεμπόδισαν την διέλευση των φορτηγών μεταφοράς του εξοπλισμού.

  1. Το Αιολικό Πάρκο στο Ρέθυμνο είναι πλήρως αδειοδοτημένο σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Λειτουργεί κανονικά από το 2014 και είναι ήδη εγκατεστημένες οι 8 από τις 11 πλήρως αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες.
  2. Το χρονικό διάστημα 2003-2005 η Τοπικές Δημοτικές Αρχές ενέκριναν και αυτές την εγκατάσταση
  3. Οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε μη δασικές εκτάσεις όπου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει υπογράψει συμβόλαιο μίσθωσης με τους κατοίκους της περιοχής για όλες τις εκτάσεις του Αιολικού Πάρκου.
  4. Για την μεταφορά των τριών ανεμογεννητριών, οι άδειες διέλευσης των φορτηγών μεταφοράς των τριών (3) Α/Γ εκδόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες από τα αρμόδια τμήματα της Περιφέρειας Κρήτης, της Αστυνομίας και της Τροχαίας
  5. Το 3% από τα έσοδα του πάρκου αποδίδεται στις τοπικές κοινωνίες ως αντισταθμιστικό όφελος. Το 1% από τα έσοδα αυτά, ύψους 125.000 € για το Αιολικό Πάρκο στο Ρέθυμνο, θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Αρδάκτου.

Οι μονομερείς αντιδράσεις που παρατηρούνται στην περιοχή δεν στηρίζονται σε κανένα λογικό επιχείρημα και παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση ενός έργου που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία ενώ:

  • ακυρώνουν και αποκρούουν την διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθηθούν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη,
  • προκαλούν τεράστια οικονομική επιβάρυνση από την παρεμπόδιση εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών,
  • δημιουργούν τεράστια διαφυγόντα κέρδη από την μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, ζημιές για τις οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και αποζημιώσεις

Πηγή: ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr