Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Θραψανιώτης: Αδιαφορία για τις Τουριστικές Σχολές

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 11:07

Αναφορά προς το Υπουργείο Τουρισμού, κατατέθηκε την 17.6.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την οποία συνυπογράφει, ο τομεάρχης  Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην αναφορά μεταφέρεται η απόγνωση και η δυσφορία του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου προς το αρμόδιο Υπουργείο. Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω δομές, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τη νέα χρονιά, καθώς ο Σύλλογος σκοπεύει να προβεί σε κινητοποιήσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους 700 και πλέον σπουδαστές και τις οικογένειες τους που προβλέπεται ότι θα φοιτήσουν σε αυτές το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Δεν περιποιεί τιμή για την Κυβέρνηση η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της, τη στιγμή που κατοχυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων, να αφήνει αδιαβάθμητες σχολές τις ΑΣΤΕ. Σε μία στιγμή μάλιστα που η προώθηση και η ενίσχυση του τουρισμού, προβάλλεται σε όλους τους τόνους ως αδήριτη αναγκαιότητα και ύψιστης σημασίας για τη χώρα.

 

Αναλυτικά η αναφορά:

 

17 Ιουνίου 2021

 

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: « Προβλήματα Τουριστικής Εκπαίδευσης»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 16 Ιουνίου 2021 επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) Αγίου Νικολάου και Ρόδου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρoς της ΑΣΤΕ Κρήτης κ. Λαγουδάκης Ιωάννης και ο γραμματέας κ. Κουτρούμπας Ευθύμης. Σε αυτήν μεταφέρεται η έντονη ανησυχία και δυσφορία του Συλλόγου με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω δομές με ορατό τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τη νέα χρονιά με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους 700 και πλέον σπουδαστές και τις οικογένειες τους που προβλέπεται ότι θα φοιτήσουν σε αυτές το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Στα αιτήματα του συλλόγου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η άμεση κατοχύρωση του πτυχίου των ΑΣΤΕ, η έγκριση για την επιλεξιμότητα των τουριστικών σχολών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASUS+ , η εξίσωση σε όλους τους τομείς των ΑΣΤΕ με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.  

 

Συν(1): Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης και Ρόδου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

 

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Σαντορινιός Νεκτάριος

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)