Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 13:20

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Ηρακλείου:

«Η επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε μία σειρά αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου, καθώς και στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλλι επιβεβαίωσε την πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων και της τωρινής που θέλει η πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά μας να αποτελεί ευκαιρία για εκμετάλλευση στο βωμό της τουριστικής ανάπτυξης, με κέρδος για τα μονοπώλια του κλάδου.

Η υπουργός μάλιστα κυνικά υποσχέθηκε fast track διαδικασίες έγκρισης όπου εμπλέκονται αρχαιολογικά ευρήματα σε αναπτυξιακά έργα όπως στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιστημονική προσέγγιση και τελικά τύχη των ευρημάτων. Από την άλλη ... δυσκολεύονται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες πληρωμής των συμβασιούχων εργατοτεχνιτών στο εργοτάξιο του αεροδρομίου που βρίσκονται για μήνες απλήρωτοι ή να προσλάβουν επαρκές και μόνιμο προσωπικό για τη φύλαξη και τη συντήρηση όλου αυτού του πολιτιστικού μας πλούτου.

Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε όσους είναι πρόθυμούς να ξεπουλήσουν τα πάντα – βλέπε απόφαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιεί και η ΝΔ, όπου αρχαιολογικοί χώροι και πολιτιστικά μνημεία σε όλη την Ελλάδα έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο - και να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, για εκμετάλλευση σε αγαστή συνεργασία με την περιφέρει Κρήτης και τις δημοτικές αρχές, τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο της χώρας μας.

Στον αντίποδα για το ΚΚΕ τα μνημεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιστορίας του λαού μας αλλά συνολικά των λαών. Πρέπει να μελετώνται και να διατηρούνται με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος καθώς δεν είναι εμπορεύματα αλλά αγαθά στα οποία πρέπει να εξασφαλίζεται δωρεάν πρόσβαση σε όλους.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr