Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Συντυχάκης: Άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 11:09

Επίκαιρη Ερώτηση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, με θέμα: Για την άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας:

 

Αναλυτικά:

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Για την άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ενώ, ακόμη και στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας, παραμένουν οι κραυγαλέες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν έχει ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων από 100 διαφορετικές ειδικότητες, που προσλήφθηκαν από την αρχή του 2017 με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με εποπτεία ΑΣΕΠ, σε όλο το φάσμα των Δομών της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν, με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ήδη ανελλιπώς εδώ και 4 χρόνια (έχει εγκριθεί ήδη η 4η διαδοχική ετήσια ανανέωση των συμβάσεών τους), χωρίς καμία ημέρα διακοπής, με το Πρόγραμμα εργασιακής επανένταξης και πλήρους απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με βάση τις Δημόσιες Προσκλήσεις Νο 13/2016 και 10/2017 - ΦΕΚ 3888/τ.Β/2-12-2016. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολούνται σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, στελεχώνοντας επιτυχώς ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις στο δημόσιο τομέα της Υγείας.

Μέχρι τώρα, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση τους κρατούν σε ομηρία, αφού αρνούνται να προσλάβουν μόνιμο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, υλοποιώντας τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η σχεδιαζόμενη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προϋποθέτει τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με στόχο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Έτσι, προκειμένου να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια συνεχίζονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και βασικές υποδομές των Δομών της Δημόσιας Υγείας, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η υπολειτουργία και οι συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, η εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς και η αδυναμία παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης στους ασθενείς.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

Να μονιμοποιηθούν αμέσως και να ενταχθούν στο προσωπικό των μονάδων Υγείας που υπηρετούν οι 4.000 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από την αρχή του 2017 με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με εποπτεία ΑΣΕΠ, και απασχολούνται από τότε σε φορείς του Δημόσιου Τομέα Υγείας, με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ισχύς των οποίων παρατείνεται διαρκώς μέχρι και σήμερα. Ο χρόνος που έχει διανυθεί από την πρόσληψή τους μέχρι τη μονιμοποίησή τους να αναγνωριστεί πλήρως για τα υπηρεσιακά, βαθμολογικά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Ο Βουλευτής

Συντυχάκης Μανώλης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr