Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηράκλειο: Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε το άλογο του – Το ζώο βρέθηκε με κομμένο πόδι από το παστούρωμα

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 10:09

Μέλη φιλοζωικού σωματείου "Ζωφόρος Κρήτης" βρήκαν έπειτα από καταγγελία, το άτυχο ζώο δεμένο σε ένα δέντρο, υποσιτισμένο και τραυματισμένο στο πόδι του.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου συνοδεύονταν από αστυνομικούς του Ηρακλείου καθώς και από ιδιώτη Κτηνίατρο.

άλογο παστούρωμα κακοποίηση ηράκλειο (1)

«Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ''παστούρωμα», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από αυτόν που το είχε .Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη. Με ειδικό τρέιλερ το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να το φροντίσουμε σωστά.

άλογο παστούρωμα κακοποίηση ηράκλειο2 (1)

Σύμφωνα με το φιλοζωικό Σωματείο, όλα συντονίστηκαν και οργανώθηκαν χάριν της Ελληνικής Αστυνομίας κ των επικεφαλής της Αστυνομικο ΥΔντη κ Χρυσακη Νίκο & Διοικητή ΑΤ Αγ Μύρωνα κ Ρινακακη Εμμανουήλ και απευθύνουν ιδιίτερες ευχαριστίες προς αυτούς και τη σημαντική συμβολή τους.

To πρόστιμο που βεβαιώθηκε στον ιδιοκτήτη του αλόγου ειναι 30.300 ευρώ.

άλογο παστούρωμα κακοποίηση ηράκλειο4 (1)

«Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα