Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Συζήτησαν για δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα του Δήμου Αποκορώνου

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:41

Δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα του Δήμου Αποκορώνου συζητήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χα-ράλαμπος Κουκιανάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης θα υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στην προτεραιότητα «Αστικής Αναζωογόνησης», πρόταση έργου ανάπλασης του οικισμού Αλίκαμπου του Δήμου Αποκορώνου προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ. Η πρόταση θα κατατεθεί μετά από προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αποκορώνου και θα υποβληθεί στο μέτρο για την «ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών». Προβλέπει έργα βελτίωσης της αισθητικής εικόνας του οικισμού καθώς και αντικατάσταση των υποδομών ύδρευσης.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε και θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα, τετραμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Αποκορώνου και Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανάδειξη 26 μνημείων του Αποκόρωνα και τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής που θα περιλαμβάνει εργασίες ανακαίνισης τόσο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι όσο και της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Στύλο Αποκορώνου, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)