Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Εργατικών Κέντρων για Τουριστικά λεωφορεία

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 20:45

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24-02-21 μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης, Ρόδου και Κέρκυρας, με τα Σωματεία Τουριστικών λεωφορείων των περιοχών τους, για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν από τους πράκτορες και τους ιδιοκτήτες Τουριστικών λεωφορείων να αναλάβουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Κρήτης, υπογράφοντας αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας. Όπως άλλωστε έγινε και με τους συνάδελφους τους στη Ρόδο, που υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς μειώσεις, σεβόμενοι με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους και αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας την ευθύνη που τους αναλογεί.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, οι οποίοι να σημειωθεί έρχονται από τον περσινό μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα τους για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, για το δικαίωμα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Καλούμε τους εργοδοτικούς φορείς να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων τους, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπούμε σε μια ακόμη δύσκολη τουριστική σεζόν με εργασιακή ειρήνη.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)