Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Συζήτησαν για τη σύνδεση του Μαλεβιζίου με το δίκτυο Αποσελέμη

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 15:43

Η επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης, που προέβλεπε σύνδεση του Γαζίου με το δίκτυο υδροδότησης που τροφοδοτείται από τα ύδατα του φράγματος Αποσελέμη βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Αριστείδη Παπαδογιάννη στα Χανιά. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με τον ΟΑΚ, με κορυφαίο αυτό της σύνδεσης της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου με τον αγωγό του φράγματος Αποσελέμη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

 «Σήμερα στα Χανιά με τη Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Κοινός βηματισμός για τη δρομολόγηση ενός σπουδαίου έργου για το Δήμο μας. Σε στενή συνεργασία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, Α. Παπαδογιάννη, προχωράμε στην επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης που προέβλεπε σύνδεση του υδρευτικού δικτύου Γαζίου με τον αγωγό του φράγματος Αποσελέμη.

 Δουλεύουμε συστηματικά για να ωριμάσουμε μια σημαντική μελέτη για την περιοχή μας και να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της ύδρευσης στο Μαλεβίζι. Ένα σπουδαίο έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, αλλά και τη βιωσιμότητα της ύδρευσης στην περιοχή μας».

Τόσο η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου όσο και η Διοίκηση του ΟΑΚ κινούνται σε απόλυτη ταύτιση και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά στενή συνεργασία Δήμου, Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ) και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης του δικτύου υδροδότησης προς την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Στόχος είναι η μελέτη να ωριμάσει, προκειμένου να εξευρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή του έργου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ