Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

ΚΚΕ ΕΠ Κρήτης: Ο ΒΟΑΚ θα προχωρήσει μόνο με την εξασφάλιση τεράστιων κερδών στο μεγάλο κεφάλαιο εις βάρος των κρητικών

Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 09:34

Αναλυτικά το σχόλιο της ΕΠ Κρήτης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη και τις ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ:

«Η υλοποίησή του ΒΟΑΚ, όποτε και αν γίνει, θα προχωρήσει μόνο με την εξασφάλιση τεράστιων κερδών στο μεγάλο κεφάλαιο εις βάρος του λαού της Κρήτης.
Άλλωστε πάντα το πρόβλημα ήταν πως θα εξασφαλιστούν αυτοί οι όροι για να προχωρήσει ένα έργο που κάθε κυβέρνηση το είχε στην προεκλογική της ατραξιόν εδώ και 30 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του από τα Χανιά απευθυνόταν ουσιαστικά στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, και σε όσους άλλους έχουν να κερδίσουν από έργα και υποδομές που θα χρυσοπληρώσει ο λαός , λέγοντάς τους ότι το ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους το έχουν εξασφαλισμένο.

Τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφάλισε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι άλλα από το περαιτέρω χαράτσωμα του λαού, ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του έργου, με διόδια που τόσο κυνικά ομολογεί ο Πρωθυπουργός ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση και οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας που με τόσο κόπο φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις να διαμορφώσουν για τους εργαζόμενους, με την τελευταία να δίνει τα ρέστα της, προωθώντας την κατάργηση του 8ωρου.

Ο λαός μπορεί να χαράξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης, προς όφελός του».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα