Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση στο κέντρο του Ηρακλείου

Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 09:19
Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού»

Υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

ηράκλειο υπογραφές ανάπλαση κέντρο

Το έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου έχει τελικό ποσό σύμβασης 1.791.166,01 ευρώ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αφορά στην Παλιά Πόλη του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στις οδούς: τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, 1821, Χατζ. Γιάνναρη από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς και η Έβανς από της συμβολή της με την οδό Αβέρωφ έως την οδό Δικαιοσύνης. Η μελέτη για τους βασικούς αυτούς οδικούς άξονες της παλιάς πόλης του Ηρακλείου προβλέπει μεταξύ άλλων τη μέγιστη δυνατή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την ελαχιστοποίηση του πλάτους του καταστρώματος του δρόμου στο απαραίτητο μέγεθος.

ηράκλειο ανάπλαση κέντρο έργα

Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με αντοχή στο χρόνο ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το πράσινο.

Οι διαμορφώσεις που θα γίνουν θα ακολουθήσουν το ίδιο «μοτίβο» με αυτό του υφιστάμενου έργου (Ψαρομηλίγκων – Ίδης – Δικαιοσύνης), δημιουργώντας μία ενιαία, ομοιόμορφη εικόνα.

ηράκλειο ανάπλαση κέντρο έργα3

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το έργο της ανάπλασης του Σταυρού της Πόλης όπως έχει αποδειχθεί, αλλάζει την εικόνα του κέντρου προς το καλύτερο. Τα οφέλη του είναι πολλά και μεγάλα, όσον αφορά στην τοπική οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό και στο περιβάλλον και ξεπερνούν την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους δημότες η εκτέλεσή του. Πιστεύουμε ότι έχοντας την εμπειρία της πρώτης φάσης, η δεύτερη φάση θα κυλήσει ομαλά και το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και έντεχνα, ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν το συντομότερο δυνατόν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, όπως απολαμβάνουν ήδη τον άξονα Δικαιοσύνης – Ίδης».

ηράκλειο ανάπλαση κέντρο έργα4

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr