Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλη η ανάγκη μόνιμων διορισμών - 1.100 κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 11:23

Σε λιγότερο από έναν μήνα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Η τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία, παρά τις 3.446 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, αποτυπώνεται εμφανέστατα στις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου, καθώς συμπληρώνονται 11 χρόνια αδιοριστίας στη Γενική Εκπαίδευση, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Είναι ενδεικτικό πως στην Ειδική Αγωγή καλύπτουν μόνο ένα μέρος των περίπου 20.000 αναπληρωτών που εργάζονται κάθε χρόνο σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, μόνο στον συγκεκριμένο τομέα,  και ισοσκελίζονται από τις περίπου 3.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης κατά την τρέχουσα περίοδο!!

Με βάση την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου τα κενά θα ξεπεράσουν τουλάχιστον τα 1.100 μονάχα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά κενά, όπως υπολογίζονται, είναι:

Δάσκαλοι: 319

Νηπιαγωγοί:254 (με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης)

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής:14

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής: 4

Γυμναστές: 40

Μουσικοί: 35

Εικαστικοί: 61

Αγγλικά: 47

Θεατρική Αγωγή:32

Πληροφορική: 27

Γαλλικά: 9 ΑΜΩ

Γερμανικά: 13 ΑΜΩ

Σύνολο κενών: 855

 

Στα 855 κενά, αν προσθέσουμε επιπλέον, τις εκπαιδευτικές ανάγκες της παράλληλης στήριξης στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και των τμημάτων υποδοχής, τότε ο απαιτούμενος αριθμός προσλήψεων αγγίζει το νούμερο των 1.100 εκπαιδευτικών κενών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, όλα αυτά τα χρόνια, παλεύει και διεκδικεί διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια Σχολεία, γεγονός που οδηγεί στην ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων για μόνιμη και σταθερή εργασία στην εκπαίδευση και παράλληλα στην καθημερινή μάχη, προκειμένου κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ