Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 23:41

«Η Κρήτη προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την έναρξη της ιδιαίτερης και δύσκολης τουριστικής περιόδου. Η «Ασφαλής Κρήτη», παραμένει η σημαντικότερη προτε-ραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης κι όλων των Φορέων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρή-της Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρή-της, προγράμματος επιμόρφωσης και κατάρτισης εργαζομένων στον τουρισμό. Το πρό-γραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Φορέων του Τουρι-σμού της Κρήτης. Έχει τίτλο: «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2): Προφύλαξη και μέτρα πρόλη-ψης εργαζομένων σε καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά πούλμαν, spa, ξεναγή-σεις, διοργάνωση συνέδριων κλπ».

«Στηρίζουμε και προχωρούμε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προ-γράμματος για την προφύλαξη και τα μέτρα πρόληψης εργαζομένων στον τουρισμό», τόνι-σε ο κ. Αρναουτάκης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες θα διαθέτουν την απαραίτη-τη πιστοποίηση, ώστε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί να γίνουν μέρος της αλυσίδας που θα διατηρήσει τη θέση του νησιού μας, ως έναν από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς το 2020.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρή-της Μιχάλης Βλατάκης, εκπροσωπώντας τους τουριστικούς φορείς του νησιού, το πρό-γραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια και θα απευθύνεται στους ξενοδοχοϋπαλλή-λους, τον επισιτισμό, τους τουριστικούς πράκτορες και τους εργαζόμενους τους, τους ξενα-γούς, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στα κέντρα ευεξίας (Spa) και εργαζόμενους γενικά των τουριστικών καταλυμάτων. «Θέλουμε να εκπαιδευτεί όλη η «αλυσίδα» του τουρισμού δωρεάν με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση είναι παρά πολύ σημαντικό σκέλος της φετινής χρονιάς στον τουρισμό».

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης «θα υλοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή στο πλαίσιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης μετά από εξέταση», όπως εξήγησε η επιστημονική υπεύθυνη Άννα Ψαρουλάκη, Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ανθρωποζοωνόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, παρουσίασε τους άξονες των τετραήμερων σεμιναρίων που θα εξελιχθούν σε τέσσερις κύκλους και θα ξεκινήσουν από τις 9 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα έργο που προετοιμάστηκε τον τελευταίο μήνα με τη συμμετοχή ειδικών.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, εξήγησε πως «δεν πρόκειται για απλό σεμινάριο. Είναι η σύμπραξη του κορυφαίου αυτοδιοικητικού θεσμού με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό θεσμό στο χώρο της υγείας στην Κρήτη, της αγοράς και των επιχειρηματιών του τουρισμού, προς χάριν των εργαζομένων, της ποιότητας, της φήμης, του προορισμού και της δημόσιας υγείας. Απομένει η πιστοποίηση να συνοδευτεί κι από υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης στην πράξη για το συλλογικό καλό».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα