Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Μαμουλάκης: Πόσες απευθείας αναθέσεις έχει κάνει η Κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία του Covid 19;

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 17:37

Το μείζον ζήτημα της αδιαφάνειας και της σωρείας απευθείας αναθέσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την πανδημία του Covid-19, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους 61 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη.

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την υγειονομική κρίση για να νομιμοποιήσει απευθείας αναθέσεις και χρηματοδοτήσεις που δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν, απέδειξαν ότι πολλές αναθέσεις βαφτίστηκαν ως επείγουσες απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν κομματικοί φίλοι και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Η υπόθεση με τα vouchers και ο εμπαιγμός χιλιάδων επιστημόνων με το περίφημο πλέον «σκοιλ ελικικού» είναι ένα από τα παραδείγματα όπου εν μέσω πανδημίας, πολλά εκατομμύρια ευρώ θα κατέληγαν σε 7 πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης με το υλικό εκπαίδευσης να είναι τέτοιου επιπέδου, που κατέληξε να διαπομπευθεί άδικα ολόκληρος ο κλάδος των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης. Και αυτή η περίπτωση, δεν είναι η μόνη. Γι’ αυτό ζητάμε ενημέρωση, μαζί με την κατάθεση των αντίστοιχων εγγράφων, για να γίνει γνωστό το μέγεθος του συγκεκριμένου ζητήματος».

Οι Βουλευτές με την Ερώτησή τους, η οποία απευθύνεται στους Υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τουρισμού, Μετανάστευσης & Ασύλου, ζητούν ενημέρωση σχετικά με:

1. Ποιο είναι το σύνολο των εγκεκριμένων δαπανών κάθε είδους που δόθηκαν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης από το Υπουργείο σας και τους εποπτευόμενους φορείς του, από τις 25-02-2020 και μετά;

2. Ποιο είναι το σύνολο των πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν από το Υπουργείο σας και τους εποπτευόμενους φορείς του, προς φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου από τις 25-02-2020 και μετά;

 

Παράλληλα, με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή:

1. Αντίγραφα όλων των διοικητικών πράξεων περί απευθείας αναθέσεων κάθε είδους (εκτέλεση έργου, παροχή υπηρεσίας, προμήθεια αγαθών κλπ) που εκδόθηκαν από το Υπουργείο σας και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του, από τις 25-02-2020 και μετά.

2. Αντίγραφα όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν χρηματοδοτήσεις, επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις προς φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα που εκδόθηκαν από το Υπουργείο σας και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις 25-02-2020 και μετά.

3. Συγκεντρωτικός πίνακας συνημμένων εγγράφων για όλες τις επισυναπτόμενες διοικητικές πράξεις.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)