Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Φραγκάκη – Πέτσα: Ζήτησε την χρηματοδότηση κομβικών έργων ανάπτυξης και υποδομής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 14:25

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε την Παρασκευή 7 Μαΐου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, στο πλαίσιο θεσμικών επαφών του υπουργού με τους δημάρχους του Ν. Ηρακλείου, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν λειτουργικά και αναπτυξιακά ζητήματα των Δήμων καθώς και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Φραγκάκης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Πέτσα, τόνισε ότι παράλληλα με τον νέο εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση που θα έρθει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, θα πρέπει να προχωρήσουν και οι μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση όπως ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, η οικονομική ενδυνάμωση των ΟΤΑ και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση των ΚΑΠ με παράλληλη αλλαγή των κριτηρίων κατανομής τους.

Παράλληλα, ζήτησε την χρηματοδότηση κομβικών έργων ανάπτυξης και υποδομής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας - που συνδέονται άρρηκτα και με το έργο της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι – μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ανέδειξε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα της κινητικότητας, ζητώντας να μην υπάρχουν νέες αποχωρήσεις από τους δήμους χωρίς αντικατάσταση αυτών μέσω νέων προσλήψεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αν.υπουργό κ. Σ. Πέτσα, ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης τόνισε:

«Ο Δήμος μας είναι ένας από τους πρώτους δήμους που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Οι προτάσεις που έχουμε υποβάλει έως σήμερα, με ολοκληρωμένες μελέτες, στο εν λόγω πρόγραμμα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια και είναι θετικό ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει την ένταξη του συνόλου αυτών στο πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας την τεκμηριωμένη δουλειά που έχει γίνει από τη δημοτική μας αρχή. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να θέσω στον Υπουργό μια σειρά από σημαντικά θέματα, οργανωτικού, λειτουργικού, οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, για τα οποία θα υπάρξει το αμέσως προσεχές διάστημα ειδική συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα