Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν φεύγουν από τις εστίες όσοι φοιτητές δεν μπορούν να μετακινηθούν

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:39

Παρά το γεγονός ότι με σχετική ΚΥΑ και για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του ιού , προβλέπεται η εκκένωση των φοιτητικών κατοικιών σε όλη τη χώρα εν τούτοις 22 φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στου Γάλλου θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί.

Παρά το γεγονός ότι προχτές εξεδόθη σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού παιδείας Βασίλη Διγαλάκη σύμφωνα με την οποία παρέχεται δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών από τις εστίες στον τόπο κατοικίας τους -μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ.), ωστόσο οι φοιτητές αρνούνται να κάνουν χρήση της σχετικής εγκυκλίου. Για το θέμα αυτό μάλιστα είχαν σήμερα συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Τσακαλίδη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν λίγο μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, είχε συνάντηση με τους φοιτητές και τους ενημέρωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα το εξάμηνο αυτό θα κυλήσει με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους προέτρεψε να πάνε στις οικίες τους.

Εκείνοι τον ενημέρωσαν πως διάφορους λόγους (οικογενειακούς κ.α) δεν μπορούν να μετακινηθούν. Όπως είπε ο πρύτανης το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να τους αφήσει εκτός των εστιών. Εξ ανάγκης θα συμβεί αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσακαλίδης. Η πρυτανεία όπως είπε θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο παιδείας ότι περίπου 20 φοιτητές δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις εστίες και πως αυτοί δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που θα καλυφθούν από τα ξενοδοχεία.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ωστόσο αυτό να γίνει σε συνθήκες ασφάλειας. Άρα δεν πρόκειται να μείνει κάποιος στους δρόμους», κατέληξε ο πρύτανης Παναγιώτης Τσακαλίδης.

Πηγή: rethnea.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα