Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα κτηματολογικά γραφεία Ανατολικής Κρήτης

Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 12:02

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα κτηματολογικά γραφεία Ανατολικής Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Με την διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου Κρήτης συνεχίζεται η διαδικασία κτηματογράφησης της χώρας.
Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τεσσάρων για όσους μένουν στο εξωτερικό και οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Σε όλα τα κτηματολογικά γραφεία της Κρήτης γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια εξυπηρέτησης από όλα τα στελέχη παρά τις δυσμενείς συνθήκες.
Μάλιστα στην κατεύθυνσης αυτή, κοινή επιστολή απέστειλαν επιστολή η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ και η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου προ το Εθνικό Κτηματολόγιο, το Κτηματολόγιο Ηρακλείου, το Κτηματολόγιο Αγίου Νικολάου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Κρήτης, με την οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους ως επιστημονικοί φορείς για τα προβλήματα στην λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων Ανατολικής Κρήτης που στον καιρό της πανδημίας επιδεινώθηκαν.
Όπως αναφέρουν οι τρεις υπάλληλοι του κτηματολογικού γραφείου Ηρακλείου είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν όλον αυτό τον όγκο δουλειάς που υπάρχει με αποτέλεσμα υποθέσεις να καθυστερούν και πολίτες να αγανακτούν.
Επιπλέον παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα, όπως μελάνια και χαρτιά.
Για όλα τα παραπάνω,
Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  • Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να μεριμνήσετε για την αναγκαία στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων της Κρήτης, δεδομένου του μεγάλου φόρτου εργασίας;
  • Θα φροντίσετε άμεσα ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και υλικοτεχνική υποδομή».
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr