Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Συντυχάκης: Το σχέδιο κατάργησης του 8ωρου υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα

Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 22:14

Το σχέδιο κατάργησης του 8ωρου είναι ένα σχέδιο που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και επιταγές του ΣΕΒ που υπηρέτησαν πιστά όλα τα αστικά κόμματα, επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Open TV» το πρωί της Πέμπτης 6 Μάη.

Σημείωσε πως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον υπουργό Εργασίας έρχεται να «βγάλει τη βρώμικη δουλειά», αλλά υπενθύμισε πως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει το δικό της λιθαράκι, υπονομεύοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργώντας τις 32 κυριακάτικες αργίες, προωθώντας τις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατήγγειλε ακόμα και τις ξεπουλημένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ που βάζουν πλάτη εδώ και χρόνια στην αντεργατική πολιτική.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ήλιο με ήλιο για 500 ευρώ, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με απλήρωτη εργασία και την απογείωση της εκμετάλλευσης. Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι η ανάγκη η εργατική τάξη να ορθωθεί ως ηγετική δύναμη και να πάρει την εξουσία για να απαλλαγεί από τα βάσανα και την εκμετάλλευσή της, κατέληξε ο Μ. Συντυχάκης.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα