Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Δεν είναι ευπρόσδεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 22:07

Αντιδρά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου στο άκουσμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στις 6 Μαΐου στο Άγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα στην οποία καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, εργατικές συλλογικότητες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευπρόσδεκτος στο σημείο και ότι υπάρχουν πολλά άλλα μέρη, πλατείες για να "διαμαρτυρηθεί".

Χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ανακοίνωση: «Χρειάζεται απύθμενο πολιτικό θράσος και αποτελεί μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού για ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙZΑ να καλεί σε μια συγκέντρωση που άφορα στους αγώνες της εργατιάς εδώ και 140 χρόνια». 

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ του Ηρακλείου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στις 6 Μαΐου στο Άγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα στην οποία καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, εργατικές συλλογικότητες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Χρειάζεται απύθμενο πολιτικό θράσος και αποτελεί μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού για ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙZΑ να καλεί σε μια συγκέντρωση που άφορα στους αγώνες της εργατιάς εδώ και 140 χρόνια». 

 

Ένα κόμμα το οποίο για μια πενταετία κατ' επιλογή υπηρέτησε και εφάρμοσε όλες τις ευρωμνημονιακές πολιτικές, ψήφισε μαζί με τη ΝΔ  και το ΚΙΝΑΛ τα μνημόνια την περίοδο 2015-19.

Πρόκειται για το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με το νόμο Κατρούγκαλου επιχείρησε να τσακίσει το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις των εργαζομένων, που μετέφερε το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 67 έτη, που ψήφισε τον απεργοσπαστικό νόμο του 50+1 στα σωματεία. 

Είναι το κόμμα που εδώ και ένα χρόνο εξαφανίστηκε όταν οι νέοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, έσπαγαν τις απαγορεύσεις  και την καταστολή της κυβέρνησης στις πλατείες και τους δρόμους.

Είναι το κόμμα που εδώ κι ένα χρόνο την περίοδο της πανδημίας  βάζει πλάτη στην ταξική πολιτική των οριζόντιων λοκνταουν κυβέρνησης και ΕΕ.

Πάνω στις πολιτικές του συνεχίζει να χτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ίδιος ψηφίζει όλα τα σημαντικά νομοσχέδια της σε ποσοστό 48%.

Ας μην καμώνεται λοιπόν ότι τον πονάει η κατάργηση του οχτάωρου και το νομοσχέδιο  Χατζηδάκη. Ας μην καμώνεται ότι τον νοιάζει τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Το μόνο που τους απασχολεί είναι το πολιτικό όφελος από τον ξεσηκωμό του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στην εφ όλης της ύλης επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ. Να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για να τους ξεπουλήσει μόλις ξανακαθίσει στην καρέκλα της αστικής εξουσίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 του Μάη είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργατικές συλλογικότητες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να διαδηλώσουν, να αντισταθούν και να παλέψουν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει ο καπιταλισμός. Να διεκδικήσουν το ψωμί, την εργασία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δηλώνουμε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μπορεί να διαλέξει μια οποιαδήποτε άλλη πλατεία αν θέλει να "διαμαρτυρηθεί".

Μπορεί επίσης να προσκαλέσει τον Ντράγκι, την Μέρκελ, τη Λαγκάρντ, τον Τραμπ, τον ΣΕΒ και όλους τους άλλους συνοδοιπόρους του για μια πενταετία. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr