Κυριακή, 22 Μαϊος 2022

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν – Θετικά κρούσματα στα κρατητήρια Ηρακλείου –Κανένας έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες

Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 13:03

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί τόσο κρατούμενοι όσο και συνάδελφοί τους ,μόλις λίγες ημέρες μετά την πρότασή τους προς την πολιτική ηγεσία, όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτουν χώρους κράτησης ή προσαγωγής να εφοδιαστούν με ικανό αριθμό self tests προκειμένου οι ίδιοι οι κρατούμενοι να ελέγχονται πριν εισαχθούν σε αυτούς καθώς πουθενά δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη για όσους κρατούνται ή προσάγονται σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Οι ίδιοι σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους ζητούν τον άμεσο έλεγχο με rapid tests όλων των κρατουμένων από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαμόρφωση ειδικών χώρων καραντίνας νεοεισερχόμενων κρατουμένων και προμήθεια ικανού αριθμού self tests για τους κρατουμένους όλων των υπηρεσιών

Αναλυτικά:

Επειδή προβλέψαμε τον άμεσο κίνδυνο, την 28-04-2021 αποστείλαμε επιστολή-πρόταση προς την πολιτική και φυσικά ηγεσία με την οποία ζητήσαμε όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτουν χώρους κράτησης ή προσαγωγής να εφοδιαστούν με ικανό αριθμό self tests προκειμένου οι ίδιοι οι κρατούμενοι να ελέγχονται πριν εισαχθούν σε αυτούς καθώς πουθενά δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη για όσους κρατούνται ή προσάγονται σε αστυνομικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία ουσία να ελέγχεται το σύνολο των υπηρετούντων στο Σώμα όταν σε αστυνομικές υπηρεσίες κρατούνται και καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες άτομα χωρίς κανέναν έλεγχο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναδέλφων μας αλλά και την διασπορά του ιού.
Η πρότασή μας αυτή όπως όλοι καταλάβαμε κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων, αφού μόλις τρείς ημέρες αργότερα στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί τόσο κρατούμενοι όσο και συνάδελφοί μας οι οποίοι είχαν επωμιστεί τη φύλαξή τους, ενώ έως και σήμερα ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ δεν έχει προσέλθει αρμόδιο υγειονομικό κλιμάκιο , αν και έχει κληθεί, ώστε να διενεργήσει tests και στους υπόλοιπους κρατουμένους.

  • Υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο για περιπτώσεις που θετικά κρούσματα εντοπιστούν σε χώρους κράτησης;
  • Αν ναι για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αν και ενημερώθηκαν εγκαίρως;
  • Στις φυλακές όσο γνωρίζουμε εφαρμόζεται τόσο το μέτρο του rapid test αλλά και η ολιγοήμερη καραντίνα σε ειδικούς χώρους προτού ο κρατούμενος εισέλθει στους κυρίως χώρους των φυλακών. Στους χώρους κράτησης αστυνομικών υπηρεσιών γιατί δεν εφαρμόζεται κάτι παρόμοιο;


Ζητάμε την άμεσο έλεγχο με rapid tests όλων των κρατουμένων από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαμόρφωση ειδικών χώρων καραντίνας νεοεισερχόμενων κρατουμένων και προμήθεια ικανού αριθμού self tests για τους κρατουμένους όλων των υπηρεσιών.
To έχουμε καταλάβει ότι οι αστυνομικοί θεωρούνται αναλώσιμοι αλλά μερικά πράγματα ξεπερνάνε κάθε λογική.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr