Κυριακή, 22 Μαϊος 2022

Εργοτάξιο κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου - Φαραωνικό έργο με μελέτες κατά παραγγελία

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 11:52

Η Πρωτοβουλία Πολιτών "Προσοχή Αεροδρόμιο" σε σχετική ανακοίνωσή τους για το εργοτάξιο του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι, κάνουν λόγο για ένα έργο φαραωνικό και με μελέτες κατά παραγγελία με μοναδικό σκοπό, όπως φαίνεται, την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων και την πολιτική εκμετάλλευση.

Αναλυτικά:

"Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το έργο προχωράει στηριζόμενο σε μελέτες του «ποδαριού», μελέτες λειψές, χωρίς τεκμηρίωση της αναγκαιότητας και βιωσιμότητας του έργου. Όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε ένα φαραωνικό έργο με μελέτες κατά παραγγελία με μοναδικό σκοπό, όπως φαίνεται, την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων και την πολιτική εκμετάλλευση.

Ο καινούργιος δρόμος που σχεδιάστηκε για να συνδέσει τον ΒΟΑΚ με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου διέρχεται από σημεία όπου υπάρχουν καταβόθρες (χωνάρια) καρστικής γεωμορφολογίας μέσω των οποίων γίνεται η στράγγιση της λεκάνης με εμπλουτισμό του υδροφορέα. Το κλείσιμο αυτών των χωναριών θα έχει καταστροφικές συνέπειες αφού τα νερά δε θα βρίσκουν διέξοδο διαφυγής με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλημμυρικό φαινόμενο (καταστροφή καλλιεργειών και υποδομών) σε μεγάλο μέρος της περιοχής του Καστελλίου με σοβαρές συνέπειες και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου μεταξύ Χαρασό και Επισκοπής ο οποίος εμπλουτίζεται από αυτά τα χωνάρια.

Κάθε μέρα θα αποδεικνύεται περίτρανα η ολιγωρία και η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από την κατασκευή του έργου στην ευρύτερη περιοχή καθώς και το πόσο τεράστιο λάθος είναι η απόφαση του Δημάρχου να μην υλοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ (αριθμ.256, 10-12-2019) για πραγματοποίηση μελέτης για την ανάδειξη των επιπτώσεων που θα έχει η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Τοπικό Ακαθάριστο Προϊόν.

Περιμένουμε το Δήμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της. Ως Πρωτοβουλία Πολιτών συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιστοί και συνεπείς στους σκοπούς και στις θέσεις μας, με ό,τι μέσα διαθέτουμε."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr