Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου στην Περιφέρεια Κρήτης

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 23:06

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρή-της Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, συνοδεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ενώ στις δηλώσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε από τις δύο πλευρές το πνεύμα συναλληλίας, συ-μπόρευσης και συνεργασίας για το καλό του λαού της Κρήτης και της τοπικής Εκκλησίας.

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, είπε: «Ήρθα σήμερα να επισκεφτώ τον καλό μας Περιφερειάρχη τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παλιό μου φίλο, όχι εθιμοτυπικά αλλά ουσιαστικά. Και να εκφράσω την αγάπη μου, την βαθιά εκτίμηση μου και το σεβασμό μου για αυτά που προσφέρει στον τόπο μας, αλλά προπάντων, γι’ αυτό που είναι, για όλους εμάς. Ήρθα να τον ευχαριστήσω για όσα είπε και έκανε κατά την πρόσφατη ενθρόνησή μου και για να του πω πως είμαι εδώ για να τον κρατώ από το χέρι και να κρατάει κι εκείνος το δικό μου και να συμπορευόμαστε για το καλό του τόπου μας και του λαού μας. Δόξα τω Θεώ που αυτή η σχέση ήταν, είναι και θα είναι, για όσα χρόνια θέλει ο θεός, εγώ από τη δική μου θέση και εκείνος από τη δική του θέση, να υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες το μεγαλείο της Κρήτης μας και του λαού μας».

αρχιεπίσκοπος κρήτης ευγένιος αρναουτάκης

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την περιφέρεια μας η επίσκεψη του νέου αρχιεπισκόπου μας κ. Ευγενίου. Ενός ιεράρχη που έχει δώσει πολλά σε όλη την διαδρομή του από όποια θέση κι αν υπηρέ-τησε. Είναι τιμή για την περιφέρεια. Με αυτή την σχέση την οποία έχουμε διαχρονικά υπη-ρετούμε το λαό της Κρήτης, υπηρετούμε τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά του νησιού μας. Και πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί σε μια δύσκολη περίοδο πρέπει εκκλησία και λαός να είναι μαζί, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Εύχομαι στο νέο Αρχιεπίσκοπο μας, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του κι εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα κι όπως πολύ σωστά το είπε «ο ένας να κρατά το χέρι του άλλου» για τον κόσμο της Κρήτης, για την Κρή-τη μας».

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr