Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Κινητοποιήσεις αγροτών στο Ηράκλειο

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 10:32
Αρχείου Αρχείου Φωτογραφία Ταμπακάκης Μιχάλης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού αυτή τη Πέμπτη στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι στις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αγρότες λένε όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων, ενώ αντιδρούν στα «ψίχουλα» όπως λένε που δίνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθειά της να τους εξαπατήσει.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις κ.α.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού καλούν σε νέα κινητοποίηση τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι την Πέμπτη 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ήταν η πρώτη απάντηση. Λέμε όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων . Να μην μας εξαπατούν τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση, κάτω από τον φόβο των κινητοποιήσεών μας. Ο μαζικός, οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα του 2016 με την κατάκτηση του Αφορολόγητου.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!

Διεκδικούμε:
• Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
• Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
• Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία
• Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
• Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
• Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.
• Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr