Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023

«Δ. Θεοτοκόπουλος»: Η φωτιά στο 23ο Νηπιαγωγείο αναδεικνύει τα διαχρονικά προβλήματα σχολικής στέγης και υποδομών στο Δήμο Ηρακλείου

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 22:59

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» για την φωτιά που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά:

Το περιστατικό του βραχυκυκλώματος και της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τα ζητήματα των σημαντικών προβλημάτων στη σχολική στέγη και στην υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων στο Δήμο Ηρακλείου. Με το συγκεκριμένο συμβάν αποδείχθηκε ότι, η ελλιπής συντήρηση και η ανεπάρκεια από τις αρμόδιες αρχές να αναβαθμίσουν τις υποδομές αρκετών σχολικών κτιρίων, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις νηπιαγωγούς αλλά και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, υπάρχει μόνιμο πρόβλημα διαρροής νερού από τον ταρατσόκηπο του κτιρίου, που αποτέλεσε και την αιτία βραχυκυκλώματος στα φώτα της οροφής στο γραφείο των διδασκόντων. Μάλιστα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου έχει επισημάνει από το 2016, με τα απαραίτητα υπηρεσιακά έγγραφα, τα προβλήματα που προκαλούνται από τον ταρατσόκηπο και συνολικά τις κακοτεχνίες του κτιρίου. Ωστόσο, δεν λήφθηκε καμία μέριμνα από τη δημοτική αρχή για την επίλυση του.

Στο σημείο αυτό, αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν, αν το βραχυκύκλωμα και η φωτιά ξεσπούσε σε αίθουσα διδασκαλίας με την παρουσία μαθητών; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νηπιαγωγοί έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ετοιμότητα, καθώς η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου έσβησε με τον πυροσβεστήρα τη φωτιά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι εκκένωσαν το κτίριο βγάζοντας τα παιδιά, με απόλυτη ασφάλεια, στον αύλειο χώρο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» έχει παρέμβει, είτε με θεσμικές παρεμβάσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς είτε με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κέντρα εξουσίας και διοίκησης για το διαχρονικό ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου.

Διεκδικούμε και ζητάμε:

  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και της ενίσχυσης των σχολικών επιτροπών από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την επαρκή συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμισή τους.
  • Την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο 23ο Νηπιαγωγείο, και σε οποιοδήποτε άλλο σχολικό κτίριο. Ειδικότερα, δε, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Ένα συγκροτημένο και επαρκές σχέδιο με την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ανέγερση δημόσιων σχολικών κτιρίων με σύγχρονες, ασφαλείς και κατάλληλες υποδομές για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr