Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμμένει στην απόφαση κατάργησης τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η Υπουργός Παιδείας – Νέα αντίδραση από τον Χάρη Μαμουλάκη

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:52

Εμμένει στην απόφαση κατάργησης 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει μέσω του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με την οποία ζητούσε να μάθει τον λόγο της αιφνιδιαστικής κατάργησης 38 συνολικά Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, 6 εκ των οποίων αφορούν την Κρήτη. Πρόκειται ειδικότερα για τα τμήματα:

Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο – λειτουργεί από το 1999)

Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)
Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Άγιος Νικόλαος)
Χημικών Μηχανικών (Χανιά)

«Παρά τις αντιδράσεις, η Υπουργός Παιδείας εμμένει, δυστυχώς, στην αιφνιδιαστική απόφασή της για κατάργηση 38 Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την χώρα, χωρίς μάλιστα να δίνει καμία απολύτως πειστική εξήγηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρόκειται για μια απόφαση με πολλές αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, η οποία προφανώς και εντάσσεται στη λογική της Κυβέρνησης να γκρεμίσει ό,τι έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – το βλέπουμε άλλωστε σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Αυτή η τακτική είναι καταδικαστέα και είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ελέγχου, έτσι ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την καταστροφική και άκρως μικροπολιτική τακτική της Κυβέρνησης ΝΔ».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα