Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Τα προβλήματα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου στη Βουλή

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 12:35

Τα σημαντικά προβλήματα που δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, όπως περιγράφονται σε επιστολή των μαθητών του σχολείου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πατρίς την Πέμπτη 20/01, κατέθεσε ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Οι μαθητές, οι οποίοι με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου την Τετάρτη 19/01, ζητούν, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθούν διάφορες αναγκαίες εργασίες στον χώρο του σχολείου, εσωτερικά και εξωτερικά, να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς, καθώς και βοηθητικού προσωπικού και καθαριστριών, να αγοραστεί απαραίτητος εξοπλισμός για τα μαθήματα ειδικότητας, να παρασχεθούν δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας από την πανδημία σε καθηγητές και μαθητές, καθώς και να γίνονται δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας και δωρεάν μοριακά σε περίπτωση κρούσματος σε ένα τμήμα.

Οι Βουλευτές ζητούν απάντηση από την αρμόδια Υπουργό, στα αιτήματα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και άλλη Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας από τον Χάρη Μαμουλάκη, την Τετάρτη 19/01, με τη συνυπογραφή των Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, με την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, με σειρά αιτημάτων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων ζητούσε την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, κατάλληλες κτηριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων, δωρεάν παροχή του αναγκαίου εργαστηριακού εξοπλισμού για την διεξαγωγή των καλλιτεχνικών μαθημάτων, καθώς και πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώρισή τους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr