Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με υπογραφή ΝΔ: Στον αέρα οι περιοχές Natura της Κρήτης

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 19:32

Με αφορμή τα ΦΕΚ που έχουν αρχίσει να εκδίδονται καταργώντας σειρά φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών ανά την Ελλάδα, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, υλοποιώντας τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κ. Χατζηδάκη, ξεκίνησε να καταργεί φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε όλη την χώρα. Θα τολμήσει άραγε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στην Κρήτη; Θα καταργήσει τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης; Δυο Φορέων που έχουν την ευθύνη των 53 περιοχών Natura του νησιού μας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της ασύδοτης επιχειρηματικής αξιοποίησης για το φαράγγι της Σαμαριάς, τον Γιούχτα, το Αγιοφάραγγο, το Βρωμονερό, το Οροπέδιο του Λασιθίου, το φοινικόδασος στο Βάι, τη Γραμβούσα, τη Χρυσή, το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, την Πρέβελη, τον Ψηλορείτη, την Ελαφόνησο, την Γαύδο, τη Λίμνη Κουρνά, κ.α.;

Υπενθυμίζοντας στους κυβερνώντες ότι τα δάση προηγούνται των λαών και οι έρημοι τους ακολουθούν, τους καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να μην προχωρήσουν σε μια κίνηση που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Να μην αποκλείσουν την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες από κάθε ρόλο διαχείρισης την επόμενη μέρα. Να μην ολοκληρώσουν αυτό το προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα.».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr