Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 5η Συνεδρίαση του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2021-2027»

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 22:54

Στις εργασίες της 5ης συνεδρίασης της επιτροπής προγραμματισμού του προγράμματος συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Κύπρος 2021-2027, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, και περιλαμβάνει τους εξής τρεις άξονες προτεραιότητας:

  • Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με αποδοτική πράσινη ενέργεια και μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου
  • Προώθηση της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης του πολιτισμού, του βιώσιμου τουρισμού και της κοινωνικής οικονομίας, -Μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία στην περιοχή παρέμβασης, μέσω της αποτελεσματικότερης ένταξης προσφύγων και μεταναστών.


Η ατζέντα της συνεδρίασης περιελάμβανε την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στο τρίτο σχέδιο του προγράμματος, όπως το πλαίσιο επιδότησης, το μεθοδολογικό πλαίσιο υπολογισμού των δεικτών, περιπτώσεις μικρών έργων, καθώς και λοιπά κεφάλαια του προγραμματικού εγγράφου. Το προγραμματικό έγγραφο παρουσιάστηκε λεπτομερώς και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, που κατέληξε στην έγκριση της ημερήσιας διάταξης. Ακολούθησε η σύνοψη των συμπερασμάτων και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών της Επιτροπής.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr