Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Ο εθελοντισμός το επόμενο θύμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 19:49
Έντονη αντίδραση από 302 Εθελοντικές Οργανώσεις της χώρας Έντονη αντίδραση από 302 Εθελοντικές Οργανώσεις της χώρας

Τις επιπτώσεις που έχει στις εθελοντικές οργανώσεις ο σχετικός νέος νόμος της Κυβέρνησης, συζήτησε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τις συνιδρύτριες του Women Do BusinessΈρη Παυλάκη και Νατάσα Γρηγοράκη και την σύμβουλο επιχειρήσεων και κοινωνικών επιχειρήσεων Μάγδα Κατόπη.

«Η κυβέρνηση είναι αλλεργική σε κάθε τι που φέρει κοινωνικό πρόσημο. Γι’ αυτό και με το νομοσχέδιο περί δήθεν «προστασίας» του εθελοντισμού, δημιουργεί μια σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια στην λειτουργία των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Καμία κίνηση για την καταπολέμηση της κρατικής γραφειοκρατίας, πρόσθετα οικονομικά, διοικητικά, διαχειριστικά και λογιστικά βάρη που οδηγούν στο κλείσιμο το 90% των οργανώσεων, αλλά και υπερεξουσίες στον ίδιο τον υπουργό, είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές πτυχές του νέου νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.».

Η Έρη Παυλάκη και Νατάσα Γρηγοράκη παρέδωσαν στον Χάρη Μαμουλάκη σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις του Women Do Business, με τον Χάρη Μαμουλάκη να δεσμεύεται ότι θα παραμείνει στο πλευρό των εθελοντικών οργανώσεων με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Παράλληλα, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με τα μέλη του Women Do Business και για την ευρύτερη συνεισφορά που μπορεί να επιφέρει το κοινωνικό επιχειρείν στην χώρα μας, όπως συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και για τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδ​ηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr