Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική κατάργησης υπηρεσιών αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλεί στο Λασίθι»

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 11:24

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Αναφορά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου προς το προεδρείο της Βουλής με αποδέκτες τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με την επίσπευση της κατάργησης των άμισθων υποθηκοφυλακείων του Λασιθίου.

           Στην επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς, περιφερειακούς και δημοτικούς φορείς εκφράζεται η αντίθεση του στην τυχόν κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

            Ωστόσο βλέπουμε να διαδίδεται ψευδώς, όπως και με την περίπτωση του ΕΦΚΑ, ότι αυτή η κατάργηση είναι εφαρμογή αποφάσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συγκαλύψουν και να μεταφέρουν σε άλλους τις κυβερνητικές ευθύνες.

            Η αλήθεια όμως είναι ότι πράγματι τα “άμισθα” υποθηκοφυλακεία είναι ένας παρωχημένος θεσμός που καταργείται με το νόμο για την σύσταση του οργανισμού του Εθνικού κτηματολογίου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε το αμαρτωλό και βαλτωμένο έργο. Για την Κρήτη προκρίνεται η σύσταση ενός κτηματολογικού γραφείου στο Ηράκλειο και τριών υποκαταστημάτων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

            Όμως ξεχνούν να αναφέρουν την συνάντηση των Βουλευτών Λασιθίου και Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Θραψανιώτη και Βαρδάκη και των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου με τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, παρουσία και του Βουλευτή της ΝΔ Πλακιωτάκη στην Βουλή τον Γενάρη του 2018.

            Στην συνάντηση αυτή υπήρξε ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα υποθηκοφυλακεία θα είναι σε λειτουργία μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της κτηματογράφησης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν άκουσε τότε τους κοινωνικούς φορείς και ανέστειλε την εφαρμογή του μέτρου μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης.

(ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς https://www.patris.gr/2018/01/16/ypothikofylakia-se-litourgia-mechri-tin-oloklirosi-tis-ktimatografisis/).

            Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τις ολιγωρίες τους και την πολιτική τους.

            Η καραμέλα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λιώσει πια. Ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες του Λασιθίου με επικοινωνιακά τερτίπια και μισές αλήθειες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr