Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Επαφές Μ. Φραγκάκη στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη για την επίλυση προβλημάτων μετά το σεισμό

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 12:36

Σειρά θεσμικών επαφών με υπουργικά στελέχη στην Αθήνα είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, με στόχο την διεκδίκηση λύσεων και χρηματοδοτήσεων για θέματα αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του Δήμου και διαχείρισης των συνεπειών από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα κρατικής αρωγής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, τον Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανούδακη και με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού- Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο κ. Φραγκάκης στα κυβερνητικά στελέχη ήταν:

  1. Η καταβολή έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου για την αποκατάσταση των πληγεισών υποδομών και δικτύων, την άρση της επικινδυνότητας σε κτίρια που κρίθηκαν κατεδαφιστέα και σε κοινόχρηστους χώρους και για τη χρηματοδότηση μελετών στατικής επάρκειας για τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου.
  2. Η εκπόνηση και χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου πολυταμειακού σχεδίου αναπτυξιακής, οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της σεισμόπληκτης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
  3. Η στελέχωση με τακτικό προσωπικό του Γραφείου Υποστήριξης της ΔΑΕΦΚ στο Αρκαλοχώρι προκειμένου η επεξεργασία και ο έλεγχος των φακέλων επί των προϋποθέσεων παροχής στεγαστικής συνδρομής να γίνεται από το Γραφείο Υποστήριξης
  4. Η αναθεώρηση του τιμολογίου υπολογισμού των δαπανών των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και της αντίστοιχης Στεγαστικής Συνδρομής
  5. Η χρήση του μόνιμου πληθυσμού βάσει της απογραφής του έτους 2011 ως πληθυσμού αναφοράς για θέματα οργάνωσης, διοίκησης και χρηματοδότησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας λόγω των προβλημάτων που εντοπίζονται στη διαδικασία Απογραφής έτους 2021 μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
  6. Η ενίσχυση της στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να διασφαλιστεί το αίσθημα ασφάλειας στην πληγείσα περιοχή του Δήμου μετά το σεισμό και με δεδομένο ότι πολλά σπίτια είναι προσωρινά μη κατοικήσιμα από τους ιδιοκτήτες τους λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί.


Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, εμφανίστηκαν θετικά ως προς την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων του Δημάρχου για τα οποία θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις και εξειδίκευση αυτών, το προσεχές διάστημα. Σε συνέχεια των επαφών του κ. Φραγκάκη, ο Δήμος έλαβε ως έκτακτη επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, το ποσό των 450.000,00€ για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από το σεισμό, στις υποδομές και στα δίκτυα υδροδότησης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr