Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Ηράκλειο: EduTourism -Εναρκτήρια Συνάντηση στο ΕΛΜΕΠΑ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:16

Στα πλαίσια του Προγράμματος EduTourism Interreg Ελλάδα-Κύπρος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2021.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού για τη προώθηση της φυσικής και πολιτιστική κληρονομιάς της Κρήτης και της Κύπρου, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και εργαλείων. Πιο συγκεκριμένα, το έργο  στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προϊόντος εκπαιδευτικού τουρισμού για νέους 16-25 ετών που θα διασυνδέει ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά την Κρήτη και την Κύπρο. Το έργο θα ενισχύσει το προφίλ των δύο χωρών, θα στοχεύει στην επίτευξη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και παράλληλα θα προτείνει λύσεις για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των δύο περιοχών παρέμβασης.

edu tourism ηράκλειο ελμεπα2

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εταιρικό Σχήμα του έργου και συγκεκριμένα την Ελλάδα εκπροσωπούν το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Four Elements, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, ενώ τα μέλη του εταιρικού σχήματος από την Κύπρο εκπροσωπούν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του εταιρικού σχήματος, συζητήθηκαν οι διαδικασίες, χρονοδιάγραμμα και τα βήματα για την υλοποίηση του έργου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευχάριστο κλίμα και ολοκληρώθηκε με την οριστικοποίηση των μελλοντικών συναντήσεων των εταίρων σε Κρήτη και Κύπρο, στην οποίες θα πραγματοποιηθούν ενέργειες για την προβολή και δημοσιότητα του προγράμματος, αλλά και συζητήσεις για την πορεία της υλοποίησης του έργου γενικότερα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr