Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Μποκέας: Επιτακτική και αναγκαία η ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:27

Την επιτακτική και αναγκαία στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου αναδεικνύει για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με επιστολή του προς το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή για την επαναφορά του αιτήματος του Δημάρχου Μαλεβιζίου ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εκτάκτων Μεταθέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου με την οποία δεν ενισχύεται το Α.Τ. Μαλεβιζίου, παρά τα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής.

Ο Μενέλαος Μποκέας επισημαίνει πως παρά την προσπάθεια όσων υπηρετούν ήδη η έλλειψη προσωπικού προκαλεί ανεπάρκεια στοιχειώδους λειτουργίας του Τμήματος και ζητά «την ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου Εκτάκτων Μεταθέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και λήψη νέας, προκειμένου να περιλαμβάνεται σε αυτήν και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου.»

Η επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέας που κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου είναι η ακόλουθη:

«Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ότι το Συμβούλιο Έκτακτων Μεταθέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου δεν αποφάσισε να ενισχύσει το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. Με δεδομένο το γεγονός ότι έχουν επισημανθεί τόσο από το Δήμο Μαλεβιζίου, όσο και από τη Διοίκηση και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος τα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής, η απόφαση αυτή μας εκπλήσσει.

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας έχουμε επισημάνει την υποστελέχωση του Α.Τ. Μαλεβιζίου και την αναγκαιότητα για εντονότερη αστυνόμευση στην περιοχή μας. Η ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στον τόπο μας αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων του, αλλά και αντικειμενικό θέμα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Μαλεβιζίου. Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί ανεπάρκεια στοιχειώδους λειτουργίας στο Τμήμα, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν όσοι υπηρετούν σε αυτό.

Η ενίσχυση της στελέχωσης του ΑΤ Μαλεβιζίου θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης ικανοποιητικό για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται για Δήμο με ποικίλα χαρακτηριστικά, τόσο ως προς τη γεωγραφική του δομή, όσο και ως προς τις ανάγκες των κατοίκων του. Συν τοις άλλοις πρόκειται για Δήμο με ολοένα αυξανόμενες οικιστικές ροές, υψηλή επισκεψιμότητα και έντονο τουριστικό προφίλ, που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ανάγκες τόσο στο αστικό του τμήμα, όσο και στην πληθώρα οικισμών της υπαίθρου που διαθέτει.

Κύριε Υπουργέ,

Στην περιοχή του Μαλεβιζίου υφίστανται αντικειμενικές ανάγκες η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκριθεί σε ζωτικά προβλήματα ασφαλείας κατοίκων, επισκεπτών και περιουσιών. Αναγνωρίζουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο αποφάσεις όπως αυτή του Συμβουλίου Έκτακτων Μεταθέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και δεν προωθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν το ίδιο το Σώμα.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου Έκτακτων Μεταθέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου και λήψη νέας, προκειμένου να περιλαμβάνεται σε αυτήν και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου.

Αναμένοντας τις σχετικές ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία και την ανταπόκρισή σας.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr