Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Θυμόμαστε, τιμούμε, διεκδικούμε! - Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:12

Με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ημέρα της Μάχης του Γοργοποτάμου και ανατίναξης της ομώνυμης γέφυρας στις 25 Νοεμβρίου 1942, της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης της κατοχής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ιστορία μας διδάσκει ότι όταν ο λαός μας βρίσκεται ενωμένος, μπορεί και πραγματοποιεί το ακατόρθωτο. Η εθνική ενότητα και η ομοψυχία, αποτέλεσαν και εξακολουθούν να είναι οι απαραίτητες αλλά και αναγκαίες συνθήκες για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας, ενώ η ιστορική μνήμη, έρχεται ως απάντηση σε κάθε νεοναζιστικό μόρφωμα, σε κάθε νοσταλγό του φασισμού που ανά την Ευρώπη, προκλητικά, περιφρονεί την ιστορία.

Σήμερα, οκτώ δεκαετίες περίπου μετά από την μαύρη περίοδο της κατοχής, η μνήμη παραμένει ολοζώντανη. Όπως και η απαίτηση για τη συνέχιση της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών, για την επανόρθωση και αποζημίωση των χιλιάδων απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, των ολοκαυτωμάτων, της λεηλασίας και των καταστροφών που υπέστη ο λαός μας από τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα. Η απαίτηση για Δικαιοσύνη! Δεν ξεχνάμε τον αγώνα των προγόνων μας, τις Ηρωίδες και τους Ήρωες της πατρίδας μας. Η έμπρακτη δικαίωσή τους, εξακολουθεί να είναι βασικό μέλημα, αλλά και υποχρέωσή μας.».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr