Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Στο Αρκαλοχώρι ο Γιάνης Βαρουφάκης

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 22:58
Μέτρα στήριξης και χρηματοδοτήσεις ζητάει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μέτρα στήριξης και χρηματοδοτήσεις ζητάει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας

«Ξέρουμε τι να κάνουμε και πως θα το κάνουμε, το αποδείξαμε το προηγούμενο διάστημα. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να τρέξουμε γρήγορα τις διαδικασίες που προκύπτουν, αλλά χρειαζόμαστε τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις», διεμήνυσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, υποδεχόμενος στο Αρκαλοχώρι τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, μετά τον σεισμό.

Ο κ. Φραγκάκης έδειξε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, μέσα από μια βόλτα στο Αρκαλοχώρι, μέρος των καταστροφών, δηλώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται πια, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή και μέτρα στήριξης, ώστε να προχωρήσει η οικιστική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου.

βαρουφάκης αρκαλοχώρι2

Αναφορικά με το πρόγραμμα ΑΡΩΓΗ, υπογράμμισε ότι είναι ένα ζήτημα του Υπουργείου και ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι σεισμόπληκτοι για τις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η καταστροφή είναι μια ευκαιρία για το Αρκαλοχώρι να ανοικοδομηθεί σωστά.

βαρουφάκης φραγκάκης2
«Το Αρκαλοχώρι έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμιστεί αισθητικά και οικονομικά, να δημιουργηθούν νέοι χώροι, να χτιστούν νέοι οικισμοί. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε αυτές τις ευκαιρίες και το Αρκαλοχώρι είναι μια τέτοια περίπτωση.

Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε ακόμα και τις ευκαιρίες που μπορεί να μας δώσει ο Εγκέλαδος», υπογράμμισε.

βαρουφάκης φραγκάκης λογιάδης

Ο κ. Βαρουφάκης, βρέθηκε επίσης στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πληγέντες από τον σεισμό. Τέλος είχε τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο, να ακούσει φορείς και κατοίκους, για την εξέλιξη της διαχείρισης μετά τις καταστροφές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr