Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Δωρεάν ρεύμα σε 50 οικογένειες των σεισμόπληκτων Δήμων με τη μέθοδο του συμψηφισμού από την ενεργειακή κοινότητα «Μινώα Ενεργειακή»

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:31

Η Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζει τις δράσεις αρωγής και υποστήριξης των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής. Σε συνάντηση που πραγ-ματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του πρώτου έργου ενεργειακού συμψηφισμού, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης η Ειδική Σύμβουλος Περιφερειάρχη και μέλος τους Δ.Σ. της Minoan Energy Γεωλόγος Ερμιόνη Γιαλύτη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, σε συνδυασμό με τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε πρόσφατα την πε-ριοχή και οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους στην αποστέρηση της εργασίας αλλά και της κατοικίας τους. Εν μέσω αυτής της δυσμενούς συνθήκης και στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η Περιφέρεια Κρήτης, προχωράει σε μία ουσιαστική κίνηση υποστήριξης, προσφέροντας δωρεάν ρεύμα με τη μέθοδο του συμψηφισμού, σε 50 οικογένειες σεισμόπληκτων, που κατοικούν στους αντίστοιχους δήμους της Κρήτης. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή, σε όποιο χώρο και αν έχουν καταλύσει ή φιλοξενούνται.

Αυτού του είδους η συνεισφορά, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, θα προκύψει από το δεύτερο έργο ενεργειακού συμψηφισμού, που ξεκινάει σε λίγο από την ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Στα πλαίσια της αρωγής των πολιτών αλλά και της ενεργειακής δικαιοσύνης η Περι-φέρεια Κρήτης συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα όσους το έχουν ανάγκη, αναδει-κνύοντας την ευαισθητοποίηση της αυτοδιοίκησης, που αποτελεί ένα πραγματικό στήριγμα, πάντα κοντά στους πολίτες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr