Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Η Πρέσβης της Ιταλίας στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 21:22

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιταλίας Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli) είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

Η Πρέσβης της Ιταλίας συνοδευόμενη από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας καθώς και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Αθήνα και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Κρήτη, ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών της στην Κρήτη από το Ηράκλειο. Μάλιστα όπως ανέφερε στον Δήμαρχο είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει εκτός Αθήνας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούνιο του 2020, λόγω της πανδημίας .

Στόχος όπως ανέφερε η Πρέσβης είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας γενικότερα.

Παράλληλα η Πρέσβης εξέφρασε την συμπαράσταση της στους κατοίκους των περιοχών του Ηρακλείου που έχουν πληγεί από την έντονη σεισμική ακολουθία των τελευταίων μηνών, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Ιταλίας εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

λαμπρινός ιταλίδα πρέσβης falcinelli2

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε την Πρέσβη για την επίσκεψη και συμφώνησε στην από κοινού καταβληθείσα προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς που προαναφέρθηκαν.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr