Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ενίσχυση του κυνοκομείου Ηρακλείου και τη δημιουργία νέων σε Χερσόνησο, Γάζι και Γόρτυνα

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 09:36

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης από την πλευρά της Πολιτείας του κυνοκομείου Ηρακλείου, καθώς και τη δημιουργία νέων στους Δήμους Χερσονήσου, Γαζίου και Γόρτυνας, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Κώστα Ζαχαριάδη και των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

«Η αναγκαιότητα στήριξης των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Γόρτυνας, για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι αυτονόητη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ελάχιστο προσωπικό του κυνοκομείου Ηρακλείου καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις συνεπικουρούν με όλες τους τις δυνάμεις και με δική τους πρωτοβουλία περιθάλπουν, φροντίζουν και βρίσκουν ακόμα και υιοθεσία για  τα αδέσποτα και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό, αλλά οφείλει και η Πολιτεία να επιτελέσει το χρέος της. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση του κυνοκομείου Ηρακλείου, όπως εξίσου απαραίτητη είναι και η δημιουργία νέων κυνοκομείων στους γειτονικούς με το Ηράκλειο Δήμους, καθώς και η καλλιέργεια παιδείας που θα αποτρέψει φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων από πολίτες. Η φροντίδα και ο σεβασμός προς τα ζώα εξάλλου, είναι δείγμα πολιτισμού και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας.».

Με την Ερώτηση, ζητούνται απαντήσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το εάν θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού για το υφιστάμενο υφιστάμενου δημοτικού κυνοκομείο Ηρακλείου, καθώς και εάν προτίθενται να δρομολογήσουν την ανέγερση δημοτικών κυνοκομείων σε Χερσόνησο, Γάζι και Γόρτυνα. Ζητείται επίσης ενημέρωση σχετικά με το πόσα ζώα δηλώθηκαν από την εφαρμογή του νόμου στο ηλεκτρονικό «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς» (ΕΜΖΣ) ως Αδέσποτα στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς και πόσοι ιδιοκτήτες στείρωσαν τα ζώα τους και έχουν καταγραφεί στο ΕΜΖΣ στο Δήμο Ηρακλείου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr