Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Αρκαλοχώρι: Παραδόθηκαν στους σεισμόπληκτους οι πρώτοι οικίσκοι

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 20:46

Παραδόθηκαν τη Τρίτη στους σεισμόπληκτους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στο Αρκαλοχώρι, οι πρώτοι οικίσκοι, στους οποίους θα μείνουν οι πρώτες πολυμελείς οικογένειες που επιλέχθηκαν με βάση τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία ορίστηκαν ευθύς εξαρχής από το Υπουργείο Υποδομών και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ένα σημαντικό βήμα που έχει γεννήσει την ελπίδα στους κατοίκους οι οποίοι δειλά- δειλά, μπορούν να κάνουν πλέον σχέδια για το μέλλον τους. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα.

οικίσκοι παράδοση αρκαλοχώρι σεισμόπληκτοι2

Την ίδια ώρα, αναμένονται να φτάσουν και να τοποθετηθούν ακόμη 20 οικίσκοι, με τη ροή να συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και έχει προγραμματιστεί να καταφθάσουν από το Υπουργείο Υποδομών, άλλοι 20 οικίσκοι.

Στο χώρο όπου παραδόθηκαν οι πρώτοι οικίσκοι, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

οικίσκοι παράδοση αρκαλοχώρι σεισμόπληκτοι3

Ο κ. Φραγκάκης με αφορμή τη σημερινή ευχάριστη εξέλιξη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε στήσει 26 οικίσκους στο Αρκαλοχώρι, ενώ η σημερινή είναι μια ακόμη πιο ιδιαίτερη μέρα, καθώς υπάρχει η ενημέρωση ότι την Τετάρτη θα φθάσουν άλλοι 20. Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν άλλοι 20 από τους 90 συνολικά οικίσκους που έχει υποσχεθεί ότι θα μας δώσει το Υπουργείο Υποδομών και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι ‘ αυτό. Με τις αφίξεις αυτές και με τους 8 που είναι επίσης τοποθετημένοι στη Βόνη, ένα μικρό κομμάτι του μεγάλου προβλήματος με τη στέγαση λύνεται. Ήδη έχουν εγκατασταθεί από σήμερα στους οικίσκους 16 οικογένειες με τη ροή να είναι συνεχής και με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν και με βάση τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν, όπως ορίζει το Υπουργείο. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μπει στους διαθέσιμους οικίσκους δικαιούχοι, λύνοντας έτσι το ζήτημα της στέγασης για αυτούς τους δημότες».

οικίσκοι παράδοση αρκαλοχώρι σεισμόπληκτοι4

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, είπε με τη σειρά του ότι: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από σήμερα ξεκινά η στέγαση των ανθρώπων που έμεναν σε σκηνές και άλλους χώρους. Μια δουλειά που έγινε από το Δήμο και βλέπουμε όλη την εξαίρετη δουλειά που έγινε στις υποδομές, γιατί χωρίς τις βασικές υποδομές δεν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι οικίσκοι. Η ροή εγκατάστασης θα είναι συνεχής ούτως ώστε ο κοινός μας στόχος να γίνει πράξη και να στεγαστούν όλοι οι άνθρωποι που είναι εκτός των σπιτιών τους. Μαζί με το Δήμο, μαζί με την κεντρική κυβέρνηση, την εκκλησία και όλους τους φορείς. Καθημερινά βλέπουμε όλοι ότι βελτιώνεται η κατάσταση. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει όλοι μας να συνεργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα».

οικίσκοι παράδοση αρκαλοχώρι σεισμόπληκτοι7

οικίσκοι παράδοση αρκαλοχώρι σεισμόπληκτοι6

Ενώ ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ Γιώργος Μαριδάκης που βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι σήμερα δήλωσε ότι: «Δε θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Για αυτό μπήκαμε μπροστά σε συνεργασία με το Δήμο και τη Μητρόπολη και συμβάλλουμε και εμείς από τη δική μας πλευρά αρκετά είδη για τη στήριξη των συμπολιτών μας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr