Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Συνάντηση για την στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 23:18

Η περαιτέρω στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά, Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιε-ράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε πέρυσι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση μετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του εργαστηρίου στατικής και αντισεισμικών ερευνών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυ-τεχνείο Βλάσης Κουμούσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Νεότερων Μνη-μείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης Δημήτρης Στεφανής, ο Πρωτοσύγκελος της Αρ-χιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτι-κού Ναού Αγ. Μηνά π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκης και συνεργάτες του κ. Κουμούση.

άγιος μηνάς στατική ενίσχυση σεισμοί ηράκλειο3

άγιος μηνάς στατική ενίσχυση σεισμοί ηράκλειο4

Στη διάρκεια της συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης που είναι σε εξέλιξη και την οποία είχε συνάψει τον Ιανουάριο του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού με τη χρημα-τοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Κουμούσης ενημέρωσε παράλληλα τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα γίνει συγκριτική καταγραφή της παθολογίας του ναού πριν και μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς.

άγιος μηνάς στατική ενίσχυση σεισμοί ηράκλειο1

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr