Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου "Επ' Αρωγή"

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 22:52
Στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αυτονομία και Προστασία: Η διπλή διάσταση της Προνοιακής Παρέμβασης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  Στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αυτονομία και Προστασία: Η διπλή διάσταση της Προνοιακής Παρέμβασης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, η έναρξη του 10ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνέδριου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η έμπρακτη προσοχή που δείχνει μια κοινωνία στα ευάλωτα μέλη της, αναμφίβολα, φανερώνει το πολιτισμικό της επίπεδο. Στον τόπο μας, το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης», έχοντας επωμισθεί την πολυμέτωπη και επίπονη αποστολή αντιμετώπισης των προαναφερθέντων θεμάτων, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ανταποκρίνεται στις δομές του, με ουσιώδεις προσπάθειες και παραδειγματική αφοσίωση.

Και για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, και η συνακόλουθη ανάγκη συνεχούς δράσης γι’ αυτό το σκοπό αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε θέσαμε ως βασικό στόχο ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου, θρησκείας, ηλικίας, να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος.

λαμπρινός συνέδριο επαρωγή2

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών και δομών. Ενδεικτικά αναφέρω το αποκεντρωμένο δίκτυο Κοινοτικής Φροντίδας σε 10 κομβικά σημεία του Δήμου, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας ηλικιωμένων, το Κέντρο Αστέγων που λειτουργεί με διανυκτεύρευση, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών , το Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο, το Κέντρο Ένταξης μεταναστών και του παραρτήματος Ρομά κ.ά.

Ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας συνεχίζονται καθημερινά, γιατί είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη, αναζητώντας κι εμείς όπως κι εσείς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων καθώς και τη δημιουργία νέων, αναγκαίων κοινωνικών δομών, πάντα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, όπως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας που παράγει σπουδαίο έργο».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr